• DOLAR 32.549
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2445.806
  • ...
Bangladeş`te yine idam kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Cemaati İslami üyelerini katletmeye doymayan Hasina diktatörlüğü bir kez daha kıyım kararı aldırttı.

Bangladeş`te adı Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi olan ama uluslararası hiçbir meşruiyeti olmayan mahkeme 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında yaşanan olaylar bahanesi ile Cemaat-i İslami liderlerinden Ebu Salih Muhammed Abdülaziz`in aralarında olduğu 6 kişiyi idama mahkum etti.

CEMAATİ İSLAMİ:BU BİR KOMPLODUR

Karar sonrasında Cemaat-i İslami Partisi  lideri MuciburRahman, yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan süreci hükümetin komplosu olarak niteledi ve kararı en sert şekilde kınadıklarını ifade etti.

GAYRI MEŞRU MAHKEME

Şeyh Hasina tarafından 2009'da kurulan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi aslında Uluslararası bir mahiyet taşımıyor ve iktidarın güdümünde bir yargı mekanizması.

Bangladeşin Pakistan`dan ayrılmas üsrecinde ümmetin Birliğini savunan ve bundan dolayı ayrılmaya karşı duran Cemaati İslami üyeleri 1971`deki ayrılık sürecinde ihanet içinde oldukları iddiası ile zaman zaman katlediliyorlar.

Gayrı meşru mahkeme Cemaat-i İslami Parti lideri Motiur Rahman Nizami, Genel Sekreter Ali İhsan Mücahid, Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla, bir diğer Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman ve  Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Mir Kasım Ali hakkında idam kararı almış ve bu kararlar infaz edilmişti

Bu haberler de ilginizi çekebilir