• DOLAR 32.597
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2450.893
  • ...
 #KuranHocasınaÇirkinMuamele tepkisi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da 2004 yılında camide Kur'an-ı Kerim dersi verdiği için hakkında açılan davanın mahkûmiyetle sonuçlanmasının ardından dün akşam koçbaşıyla evinin kapısı kırılarak gözaltına alınan ve ardından cezaevine götürülen Ayşan Orakçı'nın mağduriyetine ilişkin sosyal medya kullanıcıları #KuranHocasınaÇirkinMuamele tagıyla tepkisini ortaya koydu.

Hür Ekip Sosyal Medya Platformu (HÜR EKİP) tarafından Twitter'da açılan #KuranHocasınaÇirkinMuamele hashtagı binlerce sosyal medya kullanıcısı destek vererek Türkiye Gündemi'nin ilk sırasına taşıdı.

Tepkilerini #KuranHocasınaÇirkinMuamele hashtagıyla paylaşan sosyal medya kullanıcıları, hükümet yetkililerini göreve çağırarak bu hukuksuzluğa son verilmesi çağrısında bulundu.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, tepkilerini şöyle ifade etti:

HÜDA PAR Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük: Eski Genel Kurmay Başkanı H. Kıvrıkoğlu'nun 28 Şubat bin yıl sürecek sözleri, Perinçek'in cezaevi çıkışı cemaatlerin kökünü kazıyacağız tehdidini, #KuranHocasınaÇirkinMuamele haberini alınca FETÖ'nün kalıntılarının devam ettiğini, Ergenekon'un uyuyan hücrelerinin tekrardan aktif hale geldiğini, #KuranHocasınaÇirkinMuamele gösteriyor ki, Hükümet'in yeni ortaklarının iktidarın kuyusunu kazmaya devam edeceğini göstermiştir.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Halef Yılmaz: #KuranHocasınaÇirkinMuamele Hükümetin sorumluluğundadır. Hükümet iktidar ise adaletten bahsediyorsa hukuka uymayan densizlere karşı görelim.

Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni Fikret Gültekin: #KuranHocasınaÇirkinMuamele Hemen yanlıştan dönülmeli...

Eğitimci Yazar Abdulkadir Turan: #KuranHocasınaÇirkinMuamele Kendi halindeki dindar bir kadının evini terör yuvalarını basar gibi basmak, neye hizmet eder?

M. Beşir Varol?: Zulümde seleflerini taklid eden zihniyet, onların akıbetine uğramaktan kurtulamaz. Zulmün en aşağılık olanı; kadın ve çocuklara yapılanıdır. İsnat edilen suç her Müminin şeref duyduğu kelamullahın talimidir.

Yusufi-Der rumuzlu kullanıcı: Yusufi deyince herkesin aklına erkekler gelirdi. Ama kim demiş ki bacılarımız da Yusufi olmaz. Hele de her şeyi çarpık olan bu memlekette... Gazeteci Mehmet Toprak: Kur'an hocası, 4 çocuk sahibi engelli bir annenin evini koç başıyla basan, çocuklarının gözü önünde hakaretler yağdırarak tutuklayan bu özel harekat polisleri kime hizmet ediyor?

Gazeteci M. Erkan Yavuz: Bu tamamen iktidarın sorumluluğu altındadır artık. Buradan FETÖ diye sıyrılmak mümkün değildir. Baskın sırasında kapıyı kıran ve aileye hakaret eden densizler hakkında gereken yapılmalıdır. #KuranHocasınaÇirkinMuamele  (Ramazan Casuk-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir