• DOLAR 32.428
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2443.651
  • ...
Hasar Tespit Belirsizliği Vatandaşları Mağdur Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van'da yaşanan depremlerin üzerinden 5 ay gibi uzun bir süre geçmesine rağmen orta hasarlı ve hasar tespitine itiraz edilen yapıların durumları hala belirsizliğini koruyor. Evlerine ve iş yerlerine tereddütle giren vatandaşlar artçıların devam ettiğini hatırlatarak olacaklardan kimlerin sorumlu olacağını soruyor.

 

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansına konuşan, mağdur vatandaşlardan Kenan Tokar, Depremlerden sonra il dışına gittiklerini ve geri geldiklerinde birinci hasar tespit çalışmalarının sona erdiğini ve evlerine bakılamadığını ifade ederek, "Bunun için dilekçe vermemiz gerektiğini söylediler biz dilekçemizi verdik ancak bu güne kadar herhangi bir sonuca ulaşamadık." dedi
"11 kişilik ailemle iki katlı olan evde kalıyoruz. Belirsizlik bizleri sıkıntıya sokuyor. Hasar durumunu bilsek ya gireceğiz ya da başımızın çaresine bakacağız." diyen Tokar, " Büyük korku içindeyiz. Annem hem panik atak hem de tansiyon hastasıdır. Yetkililere çağrımız bir an önce evimizin hasar durumunu bize açıklamalarıdır. Yardım noktasında herhangi bir yardım alamadık. Bir çadır dahi alamadık. Bari bizlere bu noktada yardımcı olsunlar ve evimizin hasar durumunu bir an önce bize bildirsinler." Şeklinde konuşarak yetkililerin bir an önce bu belirsizliğe bir çözüm bulmasını istedi.

 

Aynı sıkıntılardan dert yanan Mutalip Altın ise topraklı evde kaldığını ve hasar tespitinde evleri için "az hasarlı" raporunun verildiğini belirterek "Depremlerden sonra eve gelen hasar tespit ekibi üstünkörü bir tespit yaparak ev topraklı birçok yerinde belirgin çatlaklar olmasına rağmen az hasar verildi. Bizde itiraz dilekçemizi sonduk. Arada geçen bunca zamana rağmen bize dönülmedi. Bizle şu an hasar tespiti belli olmayan evde tereddüt içinde kalıyoruz. Sizin vasıtanızla yetkililere seslenmek istiyorum. Birincisi tüm topraklı evlerin yıktırılacağını bizler yetkili ağızlardan defalarca duyduk buna rağmen nasıl oluyor da topraklı eve az hasar veriliyor. İkincisi bizler deprem süresince herhangi bir yardım vs. almadık. Bundan vazgeçtik. Ancak arada 5 ay gibi uzun bir zaman geçmesine rağmen hala hasar tespitinin belli olmaması ne anlama geliyor. Bunların bizleri duymaları için evin yıkılması ya da birilerinin ölmesi mi gerekiyor." Diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Öte yandan İl genelinde orta hasarlı diye tabir edilen yapıların ne olacağı ise depremzedelerin en çok merak ettiği konuların başında geliyor. (Murat Dalgın-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir