• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
İDO Büfelerinde İçki Satışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
"Alkolsüz bira"ların yasaklanması gerektiği yönünde kamuoyu tartışmaları devam ededursun, İDO vapurlarında bu içkilerin satışı serbest bir şekilde yapılıyor

İstanbul`da halk otobüslerinin denizdeki versiyonu olarak bilinen "İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO)"da bira satıldığı ortaya çıktı.

İDO ile yolculuk yapan dikkatli yolcuların bildirdiğine göre, vapurların büfe bölümlerinde piyasada "Alkolsüz Bira" olarak bilinen içki satılıyor.

"Alkolsüz bira" diye vatandaşın kandırıldığı yönünde tartışmaların devam ettiği bir dönemde bu tür içkilerin İDO araçlarında satışa sunulması vatandaşın tepkisine neden oldu. İDO`daki büfelerden birinde satılan içkilerin fotoğrafını çekip basına dağıtan yolcular, yasalardaki "içki yasağını" hatırlatıyor.

Vatandaşlar, Yeşilay`ın yaptırdığı araştırmalarda "Alkolsöz bira"da yüzde 26 alkol oranının tespit edildiğini hatırlatarak gemilerde yolcuların ve kaptanların bu içkiden bol bol içebilmelerinin yolunu açıldığını belirtiyor.

Konuyla ilgili yetkili birimlerin harekete geçmesini isteyen vatandaş, alkollü yolcuların ve kaptanların bulunma ihtimali olan vapurlarda yolculuk yapmanın riskine dikkat çekiyor.

Dünya Bülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir