• DOLAR 32.47
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2434.753
  • ...
Başörtülü Öğrencilerin Hakkı 183 Gündür Gasp Ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - 2011-2012 Eğitim Öğretim yılının başladığı 19 Eylül 2011 tarihinden beri başörtülü oldukları gerekçesiyle çeşitli illerde yüzlerce ilköğretim öğrencisi 183 gündür gasp edilen eğitim haklarının verilmesini bekliyor.

Sadece Gaziantep`te basına yansıyan okul ve öğrencileri; Pakize Kemal Öğücü, Latife Özmimar, 24 Kasım İlk Öğretim, İMKB, Malazgirt, Mehmet Erdemoğlu İlköğretim ve Nurel Enver Taner İlköğretim Okullarına giden Elif Gül Yolcu, Gülendam Kiraz, Ayşe Çevik Sena Nur Yolcu, Şuheda Kurt, Esranur Akbalık, Firdevs Doğan, Meryem Dağtekin, Zeynep Kütükçü, Zehra Kütükçü, Rümeysa Annaç, şüheda Arslan,Aleyna Keskin ve Selva Arslan.

Aylardır eğitim hakları ellerinden alınan kızlarının okul önüne gidip alınmadığı için geri döndüklerini ifade eden Gaziantep Şahinbey Pakize Kemal Öğücü İlköğretim Okulu Öğrencileri Zeynep ve Zehra Kütüçü isimli öğrencilerin babası Hüseyin Kütükçü; "Biz hala çocuklarımızın eğitim hakkının verilmesi beklentisindeyiz."dedi.

Kendi inanç ve değerlerine göre temel eğitim almanın önünde mevcut yasalara göre hiç bir engel yokken Gaziantep, Bursa, Adana, Mersin ve Osmaniye gibi illerde yüzlerce kız öğrenci inançları gereği giydikleri başörtüsü nedeniyle tam 183 gündür açık bir şekilde eğitim hakları yetkililer tarafından gasp ediliyor.

Öğrenciler, mevcut yasalarda bile eğitim hakkından yararlanabilme hakkına sahipken, hakları çıkarılacak yasalara havale edilerek mağduriyetleri sürdürülüyor. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir