• DOLAR 32.521
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2441.388
  • ...
Kadınlara yönelik açık öğretim kursu başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi ve Şehitkamil Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği "Kent Gönüllüleri Toplumsal Duyarlılık Projesi" çerçevesinde belediye bünyesine bağlı 14 aile merkezlerinde 2017-2018 eğitim-öğretim yılı açık öğretim kursları başladı.

Şehitkamil ilçesinde 14 aile merkezinde hayata geçirilen proje kapsamında açık öğretim öğrencilerinin diploma sahibi yapılması hedefleniyor.

2017-2018 eğitim-öğretim yılı Gazikent Sosyal Tesisindeki Aile Merkezinde düzenlenen törenle açıldı. Aile merkezlerinde eğitim gören açık öğretim kursu öğrencileri, proje kapsamında gelen üniversite öğrencileri tarafından sıkıntı yaşadıkları konularda ders alacak.

2017-2018 eğitim-öğretim yılı açılışına katılan Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Nuh Okumuş, "Toplumsal Duyarlılık Projesi"nin devlet üniversiteleri arasında sadece ilk ve tek Gaziantep Üniversitesinde uygulandığını söyledi.

2009 yılından beri bu projeyi yürüttüklerini, projede 11 akademisyen ile 609 öğrencinin görev aldığını bildiren Okumuş, "Kent Gönüllüleri Projesi' ile biz toplam bin 141 kursiyere erişmişiz. Bu da gerçekten güzel bir sayıdır. İnşallah bu sayı artarak devam edecektir."dedi.

Yürütülen çalışmalara ilişkin bir bilgi veren Kent Gönüllüsü Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Birinci Sınıf Öğrencisi Tuğba İnal da, ailenin toplumun temel taşı olduğunu vurgulayarak, bir toplumu geliştirmesinin ailenin eğitilmesiyle mümkün olduğunu belirtti.

"Bir toplumu geliştirmek öncelikle ailenin eğitilmesiyle mümkündür"

İnal, "Ailenin eğitilmesi de bize göre anneyle ulaşılması gereken bir nokta. Anneyi eğittiğimiz takdirde, bir aileyi, bir aileyi eğittiğimiz takdirde ise bir toplumu eğitmiş oluruz. Bu anlamda bugün burada olan bütün değerli büyüklerime, annelerime, teyzelerime ve ablalarıma ben gerçekten azimlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizler de Gaziantep Üniversitesinin mühendis öğrencileri olarak buradayız. Bir mühendis çevresine duyarlı olmalı, elinden geleni yapmalıdır, yaptığı projelerle gündeme gelmelidir. Bu bağlamda bu projede olmaktan gerçekten gurur duyuyorum. Bugün burada olmak gerçekten çok anlamlı."ifadelerini kullandı.

Açık öğretim kursuna katılan Demet Şahin de, "2 yıldan beridir açık öğretim okuyorum. Ama insan tek başına bir şeyi başaramıyor, mutlaka birilerinden eğitim alma durumunda kalıyor. Bize de bu konuda yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ediyorum."şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir