• DOLAR 35.465
  • EURO 36.537
  • ALTIN 3072.52
  • ...
`Bu Çocuklar Hiristiyan Olursa Vebalı Ağır Olur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya`da kimsesiz veya ailelerin bakamadığı 4 bin Türkiyeli çocuk Gençlik Dairelerinde yeni ailelerini bekliyor. Avrupa`daki Müslüman çocukların Hıristiyan ailelere verildiği iddiaları en yetkili ağızlardan biri tarafından doğrulandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Yurtdışı Hizmetleri Konferansı`nın açılış gününe onur konuğu olarak katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ devlete ait gençlik dairelerinde bulunan çocuk sayısının sadece Almanya`da 4 bin olduğunu açıkladı. Yurtdışına göç verildiği dönemlerde bunu net analiz edemediklerini belirten Bozdağ o dönemlerde bu insanlara sadece ‘döviz` olarak baktıklarını ancak bu insanların göç ettikleri yerlere dinlerini, dillerini ve kültürlerini de berabar götürdüklerini söyledi.

155 ülkede 6.5 milyon insanımız var
Bozdağ, Avrupa`da ülkelerin geçlik dairelerinin olduğunu anlatarak şunları söyledi: “Yurt dışında gençlik daireleri var. Ailelerimizin elinden alınmış çocuklar var. Bu çocuklar Hıristiyan ailelere veriliyor. Elimizi vicdanımıza koyalım. Türkler de bu çocukları alabiliyor. Ama almayınca başkalarına veriyorlar. Bu çocuklar etnik yönden asimile oluyor. Başka ülkelerde idari yapılarla bizim çocuklarımızın elimizden alındığında Türk ailelerinin bunu alması, o ülke vatandaşlardan önce sahip çıkması gerek. 4 bin çocuk bugün Almanya`da Gençlik Dairelerinin elinde. Biz çocuklarımız kimliklerine sahip çıksın diye uğraşırken, bu yolla çocuklarımızın el değiştirmesine göz yumarsak vebalinden kurtulamayız. Bu açıdan aileleri bilinçlendirmeliyiz.”

Kafkasya`da 8 ayda 60 İmam öldürüldü
Konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de, 1965 yılına kadar hiçbir Diyanet İşleri Başkanının yurt dışına çıkmadığını ancak bugün 100`den fazla ülkede hizmet verdiklerini ifade etti. Görmez, yurt dışında görev yapan mesai arkadaşları ile bu vesilelerle yaptıkları istişare toplantılarının son derece önemli olduğunu belirterek, Türkiye`nin başka coğrafyalarda yeni hafızalar oluşturan bir ülke olduğunu dile getirdi. Görmez, 11 Eylül`den sonra değişen siyasi ortamlarda Diyanet İşleri Başkanlığının farklı projelerini ortaya koyduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Soğuk Savaş sonrası dünya gönül coğrafyamıza ilişkin ihtiyaçları artırmıştır. Ortadoğu ve Kafkasya`da bulunan kardeşlerimize sahip çıkmak bizim Müslümanlık görevimizdir. Kimlik erozyonuna uğramış kardeşlerimize bir destek çabası içerisindeyiz. Biz dini varlığımız açısından Balkan ve Kafkas kapılarını ihmal etmemeliyiz. Bu coğrafyada yeni bir durumla karşı karşıyayız.”

ALMANYA GENÇLİK DAİRESİ
Jugendamt: Almanya`nın anne babası boşanmış, ebeveynlerin şiddetine maruz kalan veya kimsesiz çocukları korumak ve devlet kontrolüne almakla yükümlü resmi devlet kurumudur. Kurum resmi olarak belirlenen koşullar dahilinde çocukları ailelerinden alıp kendisi koruma altına alabilir veya başka bir koruyucu aileye verebilir. Jugendamt çocuklara geçici olarak bakan koruyucu aileleri de denetler.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir