• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
BİK Müfettişinden Yerel Gazetelere Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - 23 Ekim ve 9 Kasım'da Van'da yaşanan iki büyük deprem sonrası büyük sıkıntılar yaşayan Van Basın Camiası mart ayı itibariyle yavaş yavaş bir toparlanma sürecine girdi. Sürecin başından bu yana yerel basın için desteklerini eksik etmeyen Basın İlan Kurumu, depremden yaklaşık 5 ay sonra Van'a gönderdiği Genel Kurul Üyesi Bülent Şimşek'in, yerel gazetelerin sıkıntılarını dinleme ve moral ziyaretleri takdirle karşılandı.

Bu ziyaretler kapsamında Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürü Mehmet F. Ayan ile beraber Van Olay Gazetesi'ni ziyaret eden Genel Kurul Üyesi Bülent Şimşek müfettiş ve denetçi olarak Basın ilan Kurumu Van Şubesini denetlediklerini ve bu vesileyle Van'da yayın yapan Yerel Gazeteleri de ziyaret imkânı bulduklarını belirtti.

"Basın İlan Kurumu Olarak Her Zaman Sizin Yanınızdayız"
Yapılan her güzel çalışmanın yanında olacaklarını ve desteklerini eksik etmeyeceklerini ifade eden Şimşek, "Bu çalışmalarınız sırasında da bize düşen bir görev varsa biz de Basın İlan Kurumu olarak her zaman sizin yanınızdayız ve size destek vermeye hazırız. Benim yaptığım ziyaretlerden şu sonuca vardım. Basın İlan Kurumu olmadan önce yerel gazeteler oldukça sıkıntı çekiyorlarmış. Gerek ilanları almak ve bulmakta ve paralarını almakta. Basın ilan kurumunun gelmesiyle hem işler düzene girmiş hem de gazetelerin hesaplarına hakkaniyetli bir şekilde ilanlar yansımıştır. Bu da bizi çok sevindirdi" dedi.

"Van Hızla Kendini Toparlar"
Deprem felaketi sonrası Van'ı toparlanmış bulduğunu belirten Şimşek, "Maşallah Van'ın erken toparlanıyor olması bizi sevindirdi. Umarım yağan kar da son kar olur da hem havalar düzelir hem de Van hızla kendini toparlar. Dediğim gibi biz sizler için varız sizler için buradayız. İnancım her geçen gün daha iyi olacağıdır" temennisinde bulundu.

"Aynı Çadırda Günlerce Beraber Çalıştık Aynı Lokmayı Paylaştık"
Van Olay Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Fikret Özkan da yaptığı teşekkür konuşmasında, depremden 10 gün önce Van Olay gazetesini satın aldığını ve hemen sonrasında başlayan sıkıntılı dönemin kendileri zorda bıraktığını ifade etti.

Özkan, Basın İlan Kurumu'nun deprem sonrası desteklerinin kendileri için çok kıymetli olduğunu ve ziyaretlerinin kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini belirterek, "Basın İlan Kurumu ile deprem sürecinde ziyadesiyle güzel birlikteliklerimiz oldu. Aynı çadırda günlerce beraber çalıştık, aynı lokmayı paylaştık, çoğu zaman iş hususunda sıkıştığımız durumlarda şube müdürümüz sağ olsun bir personelimizden farksız olarak işimize koşturdu ve bizim sıkıntıları aşmamızda yardımcı oldu. Yerel gazeteciliğe tecrübe birikimle girmedik. Ancak Basın İlan Kurumunun yapıcı ve iyi niyetli yaklaşımları sonucu çok şükür sıkıntıları kolayca aşabildik. Yapılan önerilerine her zaman için değer verdik ve yapıcı yaklaşımlarını takdirle karşıladık" dedi.

"Gazete Üzerinden Ne Kadar Kazanabilirim Mantığıyla Hareket Ediliyor"
Yerel gazetecilik adına büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Özkan, en büyük sıkıntılarının ise bankaların vaat ettiği kredileri alamamak olduğunu belirtti. Özkan, "Daha ilk ayımızı doldurmadan deprem oldu. Buna rağmen habercilik adına gayret sarf ediyoruz. Ama takdir edersiniz ki deprem büyük bir sıkıntı doğurdu. Sıkıntılarımız aşma adına bankalara başvurduk ama bir yılın altında olan bilançoları kabul etmediler. Biz de gazeteyi 4 ay önce devraldığımız için maalesef istifade edemedik. Bu bizim için büyük bir sıkıntı oldu. Ancak aşmaya gayret ediyoruz. Bunun yanında Van da gazetecilik bir ticaret şeklinde tecelli ediyor. Hepsi olmazsa bile genel itibariyle gazete üzerinden ne kadar kazanabilirim mantığıyla hareket ediliyor. Dolayısıyla bu da gazetecilik yapma ya da haber üretme adına oldukça büyük sıkıntıları beraberinde getiriyor" şeklinde sitemde bulundu.

"Attığımız Bu Adımla Örnek Olmayı Hedefliyoruz"
Kendileri için gazeteciliğin bir meslek ve ideallerinin bir yansıması olduğunu ifade eden Özkan, "Biz gazete çıkarmaya başladığımız gün 10 sayfa ile başlayacağız dediğimizde bazı gazeteci arkadaşlarımız bize 8 sayfayı bile doldurmakta sıkıntı yaşayacağımızı söylüyorlardı. Ama hamdolsun bu gün reklam ile sayfalarımızı doldurmadığımız halde 10 sayfa gazete bize yetmiyor. Kimi zaman 3 ya da 4 haberimizin de dışarıda kaldığı olmuştur. Dolayısıyla gazetecilik adına ve Van Yerel basınında marka olabilme adına bir adım atmayı ve attığımız bu adımla örnek olmayı hedefliyoruz" dedi. (Mahmut Aytekin, Sedat Karatay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir