• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Tesettürüne sahip çık!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RUMEYSA DEMİR / DOĞRUHABER

Son birkaç yıl içerisinde tesettür amacından çıkmış kusur kapatan, daha çok çeşit olduğu için tercih edilen ve güzelliği daha çok ön plana çıkarmak için kullanılan bir tarz haline gelmiştir.

Tesettür için mücadeleler, okuldan atılmalar, uğruna ödenen bedeller artık hatırlanmaz olmuş. Tesettür, sahipleri tarafından bir bez parçası haline getirilmiştir. Modernlik adı altında haram yerlerin gösteriliyor olması ve bunu “çağdaşlık” zannedenler, asıl meseleden ya bihaberler ya da oyunun bir parçası.

Bileklerin, boyunun ve saçın bir kısmının dışarıda kalması ve bunun adının ‘tesettür` olması gerçekten acı verici.

Bu yozlaşmanın yanında, sosyal medyada marka ve kıyafet makyaj derdine düşen tesettürlü bireylerin aslında ne kadar boşlukta ve bilinçsiz hareket ettiklerini anlıyoruz. Zaman geçtikçe tesettür kavramının içinin boşaltılması ve bir tarz meselesinden ileriye gitmemesi ne acı.

Bir tarafta tesettürleri için okuyamayan eğitim hayatından uzaklaştırılanlar var. Diğer tarafta en uçuk yaşantıda olan biriyle aynı mekanlarda olup aynı ağızdan konuşan ve aynı tarzı paylaşanlar var.

Elbiseler ve eşarplar küçüldükçe zamanla tesettür de kalkacak ve normalleşecek gözümüzde bu tüm olup bitenler. Haram diye oje sürmeyen kapalı kız tırnaklarını, başka bir ürünle boyama derdinde ve bu ‘haram değil` yani dikkat çekmesi ve onun güzel görünmesi dışarıda her türlü bakışa maruz kalması önemli değil  ‘haram değil su geçiriyor` tek önemli olan.

Uyarmaya yeltendiğinde sanki dinine veya özel hayatına müdahale ediyormuşsun gibi bir karşılık görmekse en kötü hal. Yaptığı şeyin kendisini bağladığını, başkasını ilgilendirmediğini ve ne yaparsa yapsın özgür olduğunu çığıran bir topluluk var.

Anlaşılan o ki sadece uyarmakla olacak bir şey değil bu. Yanlışın farkında olan fertlerin daha çok giyimlerine dikkat etmeleri, ellerinden geldiğince o çizgiye kaymamaya özen göstermeleri ve kendi duruşlarıyla doğruyu göstermeleri gerekiyor.  Doğru ne kadar çoğalırsa yanlış o kadar azalacak ve zamanla görünmez hale gelecektir. Vesselam

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir