• DOLAR 32.389
  • EURO 34.598
  • ALTIN 2387.308
  • ...
​İşgal ordusunun tünel saldırısında şehit sayısı 7`ye yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehitler arasında Kudüs Müfrezeleri'nin Orta Bölge Komutanı ve yardımcısı ile İzzeddin El-Kassam Tugayları'ndan iki mücahidin de bulunduğu ifade edildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, Han Yunus'un doğusundaki tünele düzenlenen saldırıda şehit sayısının 7'ye ve yaralı sayısının da 13'e yükseldiğini söyledi.

El-Kudra, şehitlerin Ahmed Halil Armane (25), Ömer Nassar El-Felit (27), Misbah Şubeyr (30), Arafat Abdullah Ebu Murşid, Hasan Ramazan Ebu Hasaneyn, Muhammed Mervan El-Ağa (22) ve Hüsam Cihad Abdullah Es-Semiri (32) olduğunu açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, karanlık nedeniyle kayıpların aranmasına son verildiğini ve 6 kişinin kayıp olduğunun ifade edildiğini, arama işlemine bugün devam edileceğini söyledi.

Muhabir, şehitlerden ikisinin İzzeddin El-Kassam Tugayları mücahitlerinden olduğunu ve saldırının ardından tünelde mahsur kalan Kudüs Müfrezeleri mücahitlerini kurtarmaya çalışırken şehit olduklarını bildirdi.

İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri, mücahitlerinden dördünün şehit olduğunu duyurdu ve şehitlerden ikisinin Orta Bölge Komutanı Arafat Ebu Murşid ile yardımcısı Hasan Ebu Hasaneyn olduğunu ifade etti.

Bu arada yüzlerce Filistinlinin şehitlerin kaldırıldığı hastanenin önüne toplandığı ve Gazze Şeridi'nde öfkenin hakim olduğu belirtildi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir