• DOLAR 32.563
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2433.21
  • ...
Silopi Kaymakamlığı Vanlı Depremzedeleri Sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK- Van ilinden Silopi ilçesine yerleşen depremzede ailelere Silopi Kaymakamlığı tarafından gıda yardımı yapıldı. Yardım dağıtımına Silopi Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Abdurrahman Tarandır, Muhtarlar ve Kaymakamlık görevlileri katıldı. Depremzede ailelerin evlerini tek tek ziyaret eden görevliler, yardım paketlerini dağıttıktan sonra evlere konuk olup hane halkına moral veriyor.

Kaymakamlık tarafından daha önce tespiti yapılan 681 Vanlı depremzede ailesinin her birine piyasa değeri 700 TL'yi bulan 15 kalemden oluşan yardım paketleri dağıtıldı. Gıda paketlerinde; 50 Kg Un, 25 Kg Şeker, 25 Kg pirinç, 18 lt sıvı yağ, 17 kg teneke peynir, 10 kg nohut, 10 kg bulgur, 10 kg zeytin, 10 kg mercimek, 10 kg kuru fasulye, 10 kg makarna, 4 kg helva, et, çay ve salça yer aldı.

Konu hakkında bilgi veren Silopi Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Abdurrahman Tarandır, "Van depremi sonrasında ilçemize gelen depremzedelere kaymakamlık olarak gerek maddi gerekse manevi hep yanlarında olduk. İlk günden beri onları yalnız bırakmadık. Daha önce yardımlarımız olmuştu. Bu kez de 681 depremzede ailemize 15 kalemlik gıda paketlerinden dağıttık. Kaymakamlık olarak yardımlarımız devam edecektir."diye konuştu. (Emcet Yalçın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir