• DOLAR 32.579
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2460.243
  • ...
Ergani`de Mustazaflar Haftası Etkinliği Düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Ergani Kardeşder, Dünya Mustazaflar Haftası dolayısıyla Bekir Aral Lisesi konferans salonunda etkinlik düzenledi. 2 ayrı salonda düzenlenen programda bayanlar Telekonferans yöntemiyle etkinliği izledi.
Sunuculuğunu Çetin Yağız`ın yaptığı etkinlik Yusuf Arslan`ın okuduğu Kuran-i Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Kardeş-der Başkanı Hasan Haksever kısa bir giriş konuşması yaptı. Akabinde Halepçe konulu sinevizyon gösterisi izlendi.

Sinevizyon gösterisinden sonra sahne alan ilahi Sanatçısı Bilal`in seslendirdiği ilahiler duygulu anlar yaşattı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi yazarı Said Şahin Kuran-i Kerim`de mustazaf kavramı üzerinde durdu. Mustazaf olmanın yerinde oturmak olmadığını belirten Şahin: "Mustazaf olan yerinde oturmayacak. Gerektiğinde hicret edecek, mücadele edecek ve mücadelenin zemini hazırlayacaktır." dedi. Halepçe katliamının yakın zamanın katliamlarından olduğunu söyleyen Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: "Halepçe katliamını yapan zalim Saddam bu dünyada başka bir zalim olan ABD`nin eliyle cezalandırılmıştır. ABD zalimi de yine Allah (cc) tarafından cezalandırılacaktır" dedi.

MUSTAZAFLIK MAZERET DEĞİL
Mustazaf olmanın hiçbir zaman mazeret olmadığını belirten Şahin "Şeyh Ahmed Yasin hayatının büyük bir kısmını felçli olarak geçirdiği halde, mücadeleden geri durmamış ve mazeretlerin arkasına saklanmamıştır. Onun kurmuş olduğu Hamas bugün mustazaf Filistin halkının mücadelesini vermektedir." dedi.

Üstad Bediüzzaman`ın mücadelesine de değinen Şahin; "Çileli ömrünün büyük bir kısmını zindanda ve sürgünlerde geçiren Üstad hiçbir zaman mücadeleden geri kalmamıştır. Üstad, Resulullah`ın sünneti olan sarıktan dahi taviz vermemişken, onun izini takip ediyorum diyenlerin üniversitede okumak için başörtüsünün çıkarılabileceği konusunda fetva verir hale geldiklerini" söyledi.

Konuşmadan sonra Muhammed Kılıç, "Nazlı Gelin Halepçe" şiirini seslendirdi.

Etkinlik M. Emin Buran`ın yaptığı kapanış duasıyla son buldu. (Veysi Buran - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir