• DOLAR 32.349
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2307.703
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: SSPE`li Hastaların Talebi
SSPE Yardımlaşma Dayanışma ve Yaşatma Derneği Bismil Temsilcisi tarafından, hastalığa dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yapıldı. SSPE Bismil temsilcisi Resul Dere SSPE hastalığının tedavisinde kullanılan ve Türkiye`de bulunmayan Epıxx250mg film tablet, Lıbalaks lavwan ilaçları için çözüm bulunmasını istedi.

Tarih Kara İnsanlar İle Doludur
Batman Mustazaflar Cemiyeti`nin düzenlediği "Dünya Mustazaflar Haftası" etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti. Filistin Âlimler Birliği Başkanı Muhammed Ebul Xeyr`in de katıldığı etkinlikte, Halepçe Katliamı ve yaşanan zulümler anlatıldı.

Diyarbakır Söz: Risk haritası çıkarılıyor
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Risk Değerlendirme Formu`nu (RİDEF) bu yıl tüm öğrencilerin dolduracağını belirterek, "E-okul sistemine işlenen bilgiler e-okulda oluşturulan bir yazılımla hesaplanarak çocuğun risk haritası çıkarılmaktadır" dedi.

Güneydoğu Güncel: Vatandaşın Eti Tavuk
Diyarbakır`da, tavuk etinin ucuz olması nedeniyle vatandaşlar genellikle tavuk etine yöneliyor. Ofis semtinde bir marketin et reyonunda çalışan Hakan Aslan, artık kırmızı etin fazla rağbet görmediğini söyledi.

Zeytinciler satışlardan memnun
Diyarbakır`ın Mardinkapı semtinde zeytincilik yapan Gıyasettin Vuran isimli esnaf, zeytinin bir vitamin deposu olduğunu belirterek "Doktorlarımızda kalbimizin dostu olduğunu söylüyor. Ben babamın dükkânına bakıyorum. Üniversite öğrencisiyim. Ailece geçimimizi siyah ve yeşil zeytin satarak sağlıyoruz. Birçok müşterimiz uzak semtlerden gelip hem kaliteli hem de biraz ucuz olan zeytinlerimizi alıp tüketiyorlar" dedi.

Güneydoğu Ekspres: Nevruz Arbedesi
Diyarbakır`da izin verilmeyen Nevruz kutlamalarında olay çıktı. BDP`li milletvekilleri ile polis arasında tartışma yaşandı. 9`u seyyar baz istasyonu olmak üzere 10 araç yakıldı. İstanbul`daki izin verilmeyen Nevruz kutlamalarında ise, çıkan olaylarda bazı polisler yaralandı

Kamalak: Kur`an-ı Kerim`i Seçmeli Ders Olarak Okutalım
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ``Zorunlu eğitim olan birinci sınıftan itibaren, Kur`an-ı Kerim`i seçmeli ders olarak okutalım`` dedi.

Yeni Yurt Gazetesi: Nevruz Dağılımında Olaylar Çıktı
Nevruz kutlamalarının yapıldığı alandan ayrılan kalabalık cadde ve sokaklarda güvenlik önlemi alan polis ekiplerine taş, molotof kokteylli ve havai fişeklerle saldırdı. Kalabalığa Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ile müdahale eden polis ekipleri, göstericileri tazyikli su ve biber gazı ile dağıtmaya çalıştı. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir