• DOLAR 32.223
  • EURO 34.721
  • ALTIN 2448.15
  • ...

Zaman yönetimi günümüz modern dünyasında çalışan insanların en büyük öncelikleri arasında yer alıyor. Yoğun iş temposunda çalışan bireyler zamanlarını daha etkili kullanmanın yollarını arıyorlar. Etkin zaman kullanımını sağlamak için birçok zaman yönetimi ve iş takibi programı bulunuyor. Time Doctor da bu programlardan bir tanesi ve çalışanların zamanlarını daha etkili ve verimli bir şekilde kullanmalarına yardımcı olmak için tasarlandı. Birçok firma çalışanlarının zamanlarını daha etkin kullanmaları ve kullanılan bu zamanı takip etmek için Time Doctor`dan yardım alıyor. Program sayesinde iş verenler çalışanlarını kontrol altında tutuyor ve zamanlarını verimli bir şekilde geçirdiklerinden emin oluyor. Peki iş ve zaman takip programları geleneksel çalışma anlayışını nasıl etkileyecek?

İnternet teknolojilerinin son kurbanı geleneksel ofisler mi oluyor? Günümüzde uzaktan çalışma anlayışı yavaş yavaş geleneksel çalışma anlayışının yerini alıyor. İşverenlerin uzaktan çalışanları kontrol noktasındaki tereddütlerinin de iş takip programı olarak adlandırılan bilgisayar yazılımları sayesinde ortadan kalkmasıyla birlikte uzaktan çalışma altın çağını yaşamaya çok yakın. Time Doctor iş takip programı yeni ofis anlayışı noktasında çok iddialı. Kullanıcılarına uzaktan ekip yönetimi, iş takibi, proje yönetimi ve zaman takibi gibi birçok işlevsel özellik sunan Time Doctor dünyada çok popüler bir program ve artık Türkiye`de de kullanılmaya başlandı. Dünya genelinde 75 çalışanı bulunan firma 2012 yılından bu yana hizmet veriyor. Üç sene içinde %425 büyüyen firma, Nevada (USA) firmaları içinde 2017 yılının en başarılı 1019. şirketi oldu. Ayrıca işlerini uzaktan çalışma iş modeli ile yürüten binlerce firmaya çözümler sunan Time Doctor 2016 yılında 2 milyon dolarlık bir gelir elde etti. Kendini sürekli yenileyen ve geliştiren Time Doctor bugün dünyanın en çok kullanılan iş takibi programlarından bir tanesi.

Peki iş takip programlarının günümüzde bu kadar popülerleşmesinin arkasında ne gibi nedenler yatıyor? Öncelikle işverenler ofis giderlerinden olabildiğince kurtulmaya çalışıyor. İş takip programları ise ofis giderlerini tamamen ortadan kaldırıyor. Ayrıca yapılan işin kontrolü Time Doctor görev takip programı sayesinde yapılabiliyor. Bu sayede de işverenlerin tereddütleri ortadan kalkmış oluyor. Ayrıca yapılan araştırmalar uzaktan çalışanların verimlerinin %20 oranında artış gösterdiği yönünde. Önümüzdeki yıllarda sıkça karşılaşacağımız bir program olan Time Doctor ve türevleri, ofisleri gerçekten ortadan kaldırır mı bilinmez fakat iş modellerinde köklü bir değişikliğe neden olacağı kesin.