• DOLAR 32.556
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2448.464
  • ...
Esad Rejimi İzmir'de Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - İzmir halkı Esed diktasına direnen Suriye halkına destek için meydana indi. Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından Konak Meydanı'nda düzenlenen eyleme yaklaşık 750 kişi katıldı.

Öğle namazının ardından Suriye'de Esad güçleri tarafından katledilenler için gıyabî cenaze namazı kılındı. Hacı Eker tarafından yaptırılan duada, cihad bölgelerindeki direnişçiler ve Ortadoğu'da intifadayı sürdüren halklar için zafer niyazında bulunuldu.

Hamza Akdeniz'in yönettiği eylemde, "Suriye'ye Özgürlük Direnişle Gelecek", "Katliam, Zulüm, Fesad; Kahrolsun Esad!", "Diktatörler Yıkılacak, İslamî Direniş Kazanacak", Katil Esed Hesap Verecek", "İslâm Ümmeti, Kabul Etmez Zilleti", "Suriyeli Şehidler Onurumuzdur", "İzmir'den Hama'ya, Direnişe Bin Selam", ""Katil Esed, Sonun Mübarek Olsun", "Yaşasın Suriye Özgür Ordusu", "Susma Haykır, Direniş Haktır", "Yallah İrhal Ya Beşşar", "Eşşa'b Yurid İskatün Nizam", "Lebbeyk, Lebbeyk, Lebbeyk Ya Allah!" sloganları atıldı, tekbirler getirildi.

Özgür-Der İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Özlem Öz, yaptığı konuşmada, bir yıldır Esed diktasına direnen Suriye halkının zafere ulaşmasının Allah'ın izniyle yakın olduğunu ifade etti. Öz, kendilerinden bir haftadır haber alınamayan Adem Özköse ve Hamit Coşkun için bütün mercileri acilen harekete geçmeye çağırdı.

İzmir'deki Suriyelilerin de katıldığı etkinlikte, Türkiye'de yaşayan Suriyeli muhaliflerden Muhammed Salih Ali de bir konuşma yaptı; diktaya direnen Suriye halkına destek çıkan Türk, Kürt, Arap vs. herkese teşekkür etti.

Özgür-Der'den Fazlı İnderin tarafından okunan basın açıklamada, "Şüphesiz, kardeşlerimizin acımasızca katledilmesi, çocuklarımızın hunharca boğazlanması, ırzlarımızın kirletilmesi karşısında harekete geçmesi gereken bizleriz! Bizler "Allah'ım senden başka kimsemiz yok" diye haykıran Suriyeli kardeşlerimizi ne Baas diktatörlüğünün olmayan insafına, ne de emperyalist güçlerin keyfine terk edemeyiz! Biz Müslümanlar "Rabbimiz, bu zalim güruha karşı bize katından bir yardımcı gönder" diye yalvaran mazlum kardeşlerimize sahip çıkmak için elimizden geleni ortaya koymak ve müminlerle dayanışma sorumluluğumuzu en güzel bir şekilde yerine getirmekle mükellefiz" ifadelerine yer verildi.


İZYAD, Mazlum-Der İzmir Şubesi, Özgün-Der, Çağrı-Der tarafından da desteklenen eylemde "Suriye'de Vahşet Sürüyor: Sessiz Kalmak Suç Ortaklığıdır! Katliamı Durdurun", "Katil Baas Ordusu'na Karşı Yaşasın Suriye Halkının Özgür Ordusu", "Birinci Yıldönümünde Suriye İntifadası'na Bin Selam", Zulüm, Katliam, İşkence Karşısında Susmak; Baas Despotizminin Suçuna Ortak Olmaktır", "Katil Baas Çetesinin Karşısında, Kardeş Suriye Halkının Yanındayız" pankartları açıldı. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir