• DOLAR 32.489
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.71
  • ...
Şırnak`ta 2023 Vizyon Çalıştayı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Üniversitesi tarafından 12-13 Ekim'de düzenlenen Şırnak 2023 Çalıştay'ı sona erdi.

Çalıştay'da çıkarılan sonuçları basın mensuplarına aktaran Şırnak Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç.Dr. İbrahim Baz, 12 temada sunum yapılan çalıştaya 85 kurum, 10 sendika, 52 STK ve 50 akademisyenin katıldığını söyledi.

Çalıştay'da kentteki temel sorunların ele alındığını belirten Baz, katılımı sağlayanlara teşekkür etti.

Çalıştayda konuşulan konulardan örneklere veren Baz, şunları kaydetti:

"Çalıştay sonucunda kentte konut ve barınma sorunu, terör saldırıları nedeniyle gerçekleşen göç nedeniyle ailelerin dağılması ve sosyal dokunun bozulması, terör saldırıları nedeniyle iş imkânlarının başka yerlere kayması ve işsizliğin artması, dağılan sosyal yapı nedeniyle kültürel, ahlaki ve dini yozlaşma ve problemlerin ortaya çıkması olarak ortaya çıkmıştır. Sonuç olarak kentte güvenlik, terör, olumsuz algı, bozulan sosyal yapı gibi birbirini tetikleyen sorunlar yumağı gibi görüntü ve algıya sahiptir. Bununla birlikte kentin sahip olduğu insan kaynakları, yer altı ve yer üstü zenginlikleri, coğrafi konumu ile çok yüksek bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyel ve fırsatlar birbirini tetikleyecek küçük dokunuşlarla kısa sürede olumlu ve hızlı bir dönüşüme imkânına sahiptir."

ŞÜ Rektörü Prof. Dr. M. Emin Erkan ise eğitim ve öğretimde bilim ve bilgiye dayalı bir nesil yetiştirmek istediklerini söyledi.

Bilimsel araştırmaları detaylıca sürdürdüklerini ifade eden Erkan, "Üniversitemizde hedefimiz 50-60 proje gerçekleştirmektir. Biz halka hizmeti bilimi, bilgiyi paylaşarak yapacağız. 2023 Vizyon Çalıştayı'nda bir röntgeni çektik. Hastalığı bilmeden tedavi uygularsanız hastayı yanlış tedaviden kaybedersiniz. Biz de önce sorunları masaya yatırdık, hastalığı biliyoruz, şimdi tedavi edeceğiz. Bu çalıştayda halkla üniversitenin çok uyumlu olduğunu gördük. İnşallah hep birlikte güzel sonuçlar alacağız." dedi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir