• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Öğretmen Okulları Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batmanda öğretmen okullarının 164. kuruluş yıldönümü kutlandı. Batman Yeni Kültür Merkezinde yapılan kutlama programı Batman İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından gerçekleştirildi. Programa Batman Vali Yardımcısı, Öğretmenler, Öğrenciler ve öğrenci velileri hazır bulundu.

Gerçekleştirilen programda Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Bulutbey`in yolladığı kutlama notu okundu. Ömer Bulutbey yolladığı kutlama notunda "Öğretmen okullarının kuruluş yıl dönümünde Genç yaşta bu mesleğe gönül vermiş, emekli olmuş öğretmenlerimizi kutluyor ve ebediyete göçmüş öğretmenleri saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.


Daha sonra Batman İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ferit Altun bir konuşma yaptı. Konuşmasında Altun, "Bilindiği gibi Türk Eğitim ve tarihinde çok önemli yeri olan ve öğretmenlik mesleğinin ilk ocağı sayılan Darulmuallimat 16 Mart 1848 istanbulda öğretim ve eğitime açılmıştır. Bu nedenle Darulmuallimat öğretmen yetiştiren ilk kurum ve 16 Mart ise Öğretmen okullarının kuruluş yıl dönümü olarak kabul edilmiş ve bugüne rastlayan günlerin çeşitli etkinliklerle kutlanması bir gelenek haline getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Altun`un konuşmasından sonra Batman İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri program için hazırladıkları "A Be Ce" isimli tiyatro oyununu sergilediler.

Masum Günaydın-İLKHA
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir