• DOLAR 32.582
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2461.376
  • ...
 Fatih Medreseleri: 4+4+4 ile Aslında Ne Tartışılıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul ve Anadolu`da 171 şubesi, 500`e yakın hoca kadrosu ve binlerce öğrencisi, velisi ve seveni bulunan Fatih Medreseleri milletin gönlünde taht kurmaya devam ediyor.

171 şubesinde her hafta mutat sohbetler yapılan, akşam dersleri, gündüz eğitimleri, ev sohbetleri, ücretsiz olarak hizmet verdikleri düğün, nişan, sünnet, cenaze ve hatim merasimleriyle yaz-kış, gece-gündüz demeden, çalışmalarına hız kesmeden devam eden Fatih Medreseleri halkın haklı teveccühlerini kazanmaya, aranan ve tercih edilen bir kurum olmaya devam ediyor.

“Örnek Genç” ve “Hayat Dersleri” adı altında seri konferanslar veren ve üç ay gibi kısa bir sürede 35 salon konferansı tertip eden Fatih Medreseleri, 11 Mart 2012 Pazar günü Beykoz Recep Şahin Köktürk Spor Kompleksinde yaptığı ve 2500 kişilik salonun hıncahınç dolup, katılanların yer bulamayıp ayakta izlediği konferansın ardından 35. konferansını 14 Mart 2012 Çarşamba günü Yeşilpınar Kültür Merkezi`nde yine yoğun bir katılım ve dopdolu bir programla gerçekleştirdi.

“Çanakkale Şehitlerini anma ve Çanakkale ruhunu yaşatma” konulu program, sunuculuğunu üstlenen Fatih Medreseleri Derneği Genel Başkanı ve Heyet Üyesi Mesut Özdemir`in yaptığı açılış konuşması ile başladı.

DUYGULU ANLAR

Fatih Medreseleri Kumrulu Kursu talebelerinden Enes Canpolat`ın okuduğu Çanakkale Destanı şiiri ve küçük hafızların Çanakkale ruhunu diri tutmakla alakalı mesajları dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Ardından günün anlam ve önemini anlatmak üzere kürsüye çıkan Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar, izleyenlerin “Bu programda Çanakkale`yi adeta adım adım yaşadık, yudum yudum içtik” dedikleri anlamlı bir konuşma yaptı.

4+4+4 İLE TARTIŞILAN TÜRKİYE`NİN DİNİ GELECEĞİDİR

Konuşmasında kesintisiz eğitim tartışmalarına da değinen Masum Bayraktar; şunları kaydetti:
“Dünyada artık eski demirperde ülkelerinde bile bir örneği kalmamış kesintisiz disiplin ve kesintisiz zorbalık demek olan kesintisiz zorunlu eğitim, kısıntısız sorunlu ve zorlama bir sistemdir.

Buradan Milli Eğitim Bakanlığı ve idarecilerimize sesleniyorum: Çıraklık ve mesleki kabiliyetleri öldüren, hafızlık ve İslami eğitimleri bitiren Kur`an kurslarını boşaltan, eğitimde esneklik ve tercih hakkının olmadığı, bireysel özgürlükleri ve sahip olunan bilgi ve yetenekleri körelten, 28 Şubat askeri darbesinin dikta ürünü 8 yıllık kesintisiz zorba eğitimi kaldırmak sizin insani, İslami ve vicdani bir görev ve sorumluluğunuzdur. Kesintisiz karma eğitim devam ettiği sürece, kusura bakmayın kimse kendini kandırmasın bu ülkede 28 Şubat diktası devam ediyor demektir. 4+4+4 ile tartışılan, Türkiye`nin dini geleceğidir. Çocuklarımızın dini eğitim alıp alamaması tartışılıyor demektir.”

MÜSLÜMANLARIN DA HASSASİYETİ GÖZETİLMELİ

Bayraktar konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Özgürlükler ve açılımlar acaba ne zaman bu ülkenin asıl sahipleri ve evlatları olan Müslümanları da kapsamına alacak? Farklılıklar, pozitif ayrımcılıklar hep başkası için midir? Bu Ülke`de 150 yıldır Ermenilerin, Yahudilerin, Hristiyanların, azınlıkların vs. herkesimin hassasiyeti dikkate alınırken, Müslümanların bu hassasiyetlerinin gözetilmesi için daha ne zamana kadar beklenecektir?

Bırakın dindar insanlar kendi tercihlerini kendileri yapsınlar. Birileri bizim çocuklarımızın nasıl olmasına ya da nasıl olmamasına karar vermekten artık vazgeçsinler. Devlet ya da birileri bu eğitim sistemiyle bizim çocuklarımızı bizlerden koparıp da kendi anlayışlarına göre yönlendirmekten ve anne- babasından, örf ve ananelerinden, dini inanç ve hassasiyetlerinden koparmaktan vazgeçsin artık.

Parası başkalarından alınıp yılda bir kere verilen 5-10 koli erzakla dine, Kuran`a hafızlık ve din eğitimine hizmet edilmiş olamaz. Devlet üretme çiftliklerinde, kültür parklarında nesli tükenmekte olan panda, ceylan vs. hayvanları korumak amacıyla tedbir alıp çaba sarf eden ve milyarlar harcayan yetkililerimizden, Çanakkale ruhunu yaşatacak olan ve asıl nesli tükenmekte olan hafızlık müesseselerinin ve Kur`an kurslarının korunması için de gayret sarf etmelerini bekliyoruz.”

 

FATİH MEDRESELERİ`NİN TEKLİFİ

“Eğer bu vatanı kendilerine emanet edeceğimiz evlatlarımıza Çanakkale ruhunu kazandırmak ve onları şehitlerimize layık bir nesil olarak yetiştirmek istiyorsak, bu iş bu eğitim sistemiyle olmaz” diyen Bayraktar, Fatih Medreseleri olarak yetkililere şu tekliflerde bulundu:

1- Zorunlu ve kesintisiz eğitim kesinlikle kaldırılmalıdır ve kademeli, seçmeli ve dışarıdan bitirmeli hale getirilmelidir.

KARMA EĞİTİME BİRAN ÖNCE SON VERİLMELİ
2- Kız-Erkek karışık ve karma eğitime biran önce son verip kız ve erkeklere ait özel kız-erkek ilkokul, ortaokul, kolej, lise ve üniversiteler açılabilmelidir.

3- Okullarda öğretmen ve öğrenciler için başörtüsü yasağı kaldırılmalıdır.

OKULLARCA MESCİD OLMALI

4- Okullarda mescit bulundurulup dileyen öğrenci ve öğretmenler Cuma namazına gidebilmelidir.

5- Hafızlığın olmazsa olmazı olan küçük yaşlardan itibaren hafızlık yapacaklara imkan tanınmalıdır.

6- Mevcut dini eğitim veren özel medrese, Kur`an kursu ve hocalarını statülerinin kurulacak bir komisyon ve yapılacak imtihan sonucu resmi bir hüviyete kavuşturulması lazımdır.”

Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar`ın ardından okunan 253.000 şehide 253 hatm-i şerifin duasını Fatih Medreseleri Heyet Kurulu Üyesi Reşit Kazancı Hoca yaptı. Adeta Çanakkale şühedasının ruhaniyetlerinin hazır olduğu duanın ardından Fatih Medreseleri`nin İstanbul ve Anadolu`daki 171 şubesinden kaldırılacak otobüslerle Çanakkale`ye hareket edileceği, 18 mart 2012 Pazar günü Fatih Medreseleri olarak Çanakkale`de şehitlerimizle buluşma programına tüm halkımızın davet edilmesiyle program sona erdi.

Habervaktim.com

Bu haberler de ilginizi çekebilir