• DOLAR 32.574
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2425.443
  • ...
Helikopter Kazasında Ölü Sayısı 12 Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan’da Türkiyeli  askerleri taşıyan bir helikopter başkent Kabil`deki bir evin üstüne düştü. TSK, kazada 12 Türk askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

TSK`dan yapılan açıklamada, Afganistan`daki NATO misyonu kapsamında Türkiye’nin komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrinde görev yapan Sikorsky tipi bir helikopterin bugün yerel saatle 10.25’te düştüğü bildirildi.

Açıklamada, "Helikopterde bulunan 12 askeri personelimiz şehit olmuştur. Olayın meydana geliş nedeni kaza kırım heyeti incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacaktır" denildi.

Reuters’a konuşan bir Afgan polis yetkilisi, "Helikopter teknik sorunlar nedeniyle Kabil’in Bagrami mahallesindeki bir evin üstüne düştü" dedi.

12 ASKERİMİZ HAYATINI KAYBETTİ

Genelkurmay Başkanlığı, Afganistan’daki Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti’nde görevli bir helikopterin düştüğünü, helikopterde bulunan 12 askerin hayatını kaybettiği bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın yazılı açıklamasında, NATO’nun Afganistan’da faaliyet gösteren Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) çerçevesinde Türkiye’nin komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrindeki Sikorsky tipi helikopterin bugün yerel saatle 10.25’te kaza kırım geçirdiği belirtildi.

Açıklamada, ”Helikopterde bulunan 12 askeri personelimiz şehit olmuştur. Olayın meydana geliş nedeni kaza kırım heyeti incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacaktır. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, silah arkadaşlarına, şehitlerimizin kederli aile ve yakınlarına başsağlığı dileriz” ifadeleri kullanıldı.

DIŞİŞLERİ: İNCELEMELER SÜRÜYOR

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Kabil`de Türkiye`ye ait bir helikopterin düştüğünü doğrulamış ancak ölü sayısına ilişkin net bir bilgi olmadığını açıklamıştı.

Bakanlık, düşen helikopterin Kabil Bölge Komutanlığı`na bağlı olduğunu ve helikopterin enkazında incelemelerin sürdüğünü belirtti.

İstanbul Atatürk Havalimanı`nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Büyükelçimizle konuştum, maalesef bir helikopterimiz düştü. Kayıp konuşunda teyit edilmiş rakam yok. Kabil bölge komutanımız olay mahalline intikal etti, büyükelçimiz de orada. Tablo netleşince açıklama yapacağız" dedi.

Afganistan’da çoğunluğu Kabil çevresinde olmak üzere 1,800’den fazla Türkiyeli askeri görev yapıyor. Ancak diğer NATO üyesi ülke birliklerinin aksine, Afganistan’daki Türkiyeli askerler, sadece devriye görevi yapıyor.

Bu helikopter kazasının, NATO üyeleri arasında, gittikçe daha maliyetli hale gelen Afganistan Savaşı’yla ilgili tansiyonu daha da yükseltmesi bekleniyor.

Ülkenin güneyinde Ocak ayında yaşanan bir başka helikopter kazasında da altı ABD Deniz Piyadesi ölmüştü.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir