• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
`Halepçe Katliamı Tarihte Kara Bir Lekedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN -Halepçe Katliamının 24. yılı münasebetiyle bir açıklama yapan Batman Baro Başkanı Avukat Yusuf Tanrıseven, İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen Halepçe katliamının hala zihinlerde tazeliğini koruduğu ve vicdanları yaraladığını ifade etti.

Irak`ın Halepçe kentinde 24 yıl önce 16 Mart 1988 tarihinde yaşanan ve 5 bin Kürdün öldüğü katliamı kınadıklarını belirten Tanrıseven, "Halepçe`de yaşananlar kelimelerle anlatılamayacak kadar acı verici bir olaydır. Bu acı katliamın etkileri günümüze kadar devam etmiştir" dedi.

Tanrıseven, katliamın yapıldığı tarihte pek çok devletin sessiz kaldığını, herhangi bir müdahalede bulunmadığı ve o bölgede yaşayan insanların kaderlerine terk edildiğini belirterek, "Bu durum hala hafızalardan silinmemiştir. Tarihte kara bir leke olarak yer alan o günde; bebek, çocuk, kadın, erkek, yaşlı, genç, çok sayıda masum insan, korkunç bir katliamla bir diktatörün iktidar saplantısına kurban edildi" ifadelerini kullandı.

Tanrıseven son olarak şu ifadelere yer verdi: "Artık saldırı ve katliamların yaşanmadığı, Dünyaya barışın hakim olduğu günler getirmesi temennisiyle, Halepçe Katliamını bir kez daha kınıyor, Halepçelilerin acısını yüreğimizde yaşıyoruz."

16 Mart 1988`de savaş helikopterleri ve uçaklarından Halepçe`ye zehirli hardal gazı atılması sonucunda en az 5 bin Müslüman, mazlum Kürt hayatını kaybetmiş, binlerce Kürt yıllarca zehirli gazın sebep olduğu hastalıklardan acı çekmişti.
 
Veysi Demir-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir