• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2408.823
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 16 Mart 2012 Cuma günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.Com; `Halepçe Tarihteki Son İnsanlık Suçu Değil`
Özgür-Der Batman Şube Başkanı Bünyamin Sevim, İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen Halepçe katliamının maalesef tarihe geçen son insanlık suçu olarak kalmadığını belirterek, dün Kürtleri öldüren Irak Baası ile bugün Suriyeli kardeşlerimizi öldüren Suriye Baası`nı aynı şiddet ve nefretle kınadıklarını kaydetti.

`Efendimiz (SAV) İçin Şiir Yarışması`
Batman Peygamber Sevdalıları üyesi derneklerden Sevgi Der, Hz. Muhammed`in (SAV) kutlu veladetlerinin yıl dönümüne haftalar kala, onun bıraktığı mirasa sahip çıkmak adına "Muhabbetle Muhammed`e (SAV) bir şiir" sloganıyla yarışma düzenliyor.

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Efendimiz (SAV) İçin Şiir Yarışması`
Batman Peygamber Sevdalıları üyesi derneklerden Sevgi Der, Hz. Muhammed`in (SAV) kutlu veladetlerinin yıl dönümüne haftalar kala, onun bıraktığı mirasa sahip çıkmak adına "Muhabbetle Muhammed`e (SAV) Bir Şiir" sloganıyla yarışma düzenliyor.

`Mustazaflar Haftasında `İslam Baharı Paneli``

Batman Mustazaflar Cemiyeti, Cumartesi günü bayanlara ve erkeklere olmak üzere 2 program halinde düzenleyeceği ve Filistin ile Çeçenistan`dan konuşmacıların katılacağı "Dünya Mustazaflar Haftası" etkinliğine tüm Batmanlıları davet etti.

Batman Pusula Gazetesi; `Halepçe Katliamı Kara Bir Lekedir`
Halepçe Katliamı`nın 24. yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yapan Memur Sen Batman İl Temsilcisi Mehmet Şafi Özperk, 16 Mart 1988`ın Halepçe`de Mazlum Kürt halkının kimyasal silahlarla katledildiği, tarihin sayfalarına kara bir leke olarak geçmiş utanç verici bir gün olduğunu belirtti.

`Dünya Mustazaflar Haftası Etkinliği`ne Davet`
Batman Mustazaflar Cemiyeti, Cumartesi günü bayanlara ve erkeklere olmak üzere 2 program halinde düzenleyeceği ve Filistin ile Çeçenistan`dan konuşmacıların katılacağı "Dünya Mustazaflar Haftası" etkinliğine tüm Batmanlıları davet etti.

Batman Gazetesi; `Metruk Binalar Yıkılmayı Bekliyor`
Kent konseyi toplantısında konuşan Emniyet Müdürü Yardımcısı Vefa Yalçın, Batman`da yıkılacak metruk bina sayısının 162 tane olduğunu belirtti.


`Eğitim Sen 4+4+4`e Karşı`
Eğitim Sen Batman Başkanı Bülent Hatun, eğitimin kademeli olmasına karşı çıkmalarına rağmen girişimin devam ettiğini belirterek, Başbakan Meclis`teki grup toplantısında tüm Türkiye`ye meydan okuduğunu iddia ederek, kendilerinin de buradan kendisine meydan okuduklarını kaydetti.

Batman Postası; `El Arabasında 2580 Kaçak Sigara`
Önceki gün Otogar civarında şüpheli iki el arabasında yapılan kontrollerde toplam 2580 paket kaçak sigara ele geçirildi.

`NATO-Bölge Hastanesi Yolu Açılsın`
Batman`da Bölge Devlet Hastanesine gidebilmek için uzun yol kat etmek zorunda kaldıklarını ifade eden vatandaşlar Gültepe ve Çamlıtepe Mahallelerini birbirine bağlayan NATO yolunun bir an önce yaya ve araç trafiğine açılmasını istiyor.

Batman Barış Gazetesi; `Seracılık Yaygınlaşıyor`
Batman`da örtü altı tarımını yaygınlaştırmak amacıyla merkez Yeniköy`de İl Özel İdaresi kaynakları ile 7 çiftçiye birer dekarlık sera tesis edildi.

`185 Kişi Kuradan Muaf`
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in girişimleri ile 185 TPAO güvenlikçilerinin sorunu çözüldü.

Batman Doğuş Gazetesi; `Konsey, Metruk Binaları ve TCDD`yi Masaya Yatırdı`
Batman Kent Konseyi Yürütme Kurulu, gerçekleştirdiği toplantıyla Kentin önemli sorunlarını masaya yatırdı.

`Özdemir TPAO Güvenlikçilerine Müjdeyi Verdi`
AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, son dönemlerin en çok tartışılan konularından biri olan TPAO`ya alınacak güvenlikçilerin akıbeti ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Batman Medya Gazetesi; `Güvenlikçi sorununa Bakan Neşteri`
TPAO`da yeni alınacak personel ile kuraya tabi tutulmaları kararlaştırılan 185 güvenlik görevlisi sorununa Bakan Mehmet Şimşek, son noktayı koydu.

`Kürtçe Film İngiltere`de`
Akademisyen ve belgesel film yönetmeni Prof. Dr. Sedat Cereci, Kürtçe çektiği tarih belgeseli `Demek ji Dema` adlı filmle, Temmuz ayında İngiltere`nin başkenti Londra`da düzenlenen Portobello Film Festivali`ne 5. kez katılacak.

Batman Umut Gazetesi; `Eğitim Sen 4+4+4 Eğitim Sistemini Protesto Etti`
Eğitim Sen Batman Şubesi, 4+4+4 eğitim sistemini basın açıklaması ile protesto etti. Söz konusu yasa teklifinin geri çekilmemesi halinde hizmet üretiminden gelen güçlerini kullanarak tüm Türkiye`yi eylem alanına çevireceklerini bildirdi.

`Milyar Salâvat Kampanyasına Yoğun İlgi`
"Her gül bir salâvat, her gün bin salâvat Hz. Muhammed`e (s.a.v.) milyar salâvat" kampanyasına çocuk, yaşlı herkes kampanyaya destek veriyor.

Batman Duruş Gazetesi; `Fırat, TPAO Güvenlikçilerin İşlerine Dönmesi Sevindiricidir`
TPAO`da çalışan güvenlik görevlilerin işlerine geri dönmeleri sonucu Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, Uzun zamandır kamuoyunu meşgul eden TPAO`da çalışan güvenlik personellerinin durumlarının açıklığa kavuşması ve mutlu bir şekilde sonuçlanmasının herkesi sevindirdiğini söyledi.


Batman Çağdaş Gazetesi; `Önemli Karar!`
Kent Konseyi, kent merkezindeki atıl durumdaki madde bağımlıların meskenlerini yıkma kararını aldı.

`Onlar Mahsur!`
Batman-Bitlis İl sınırındaki Sarıyayla-Karayün mezrası sakinleri, ilkbahar arifesinde karla boğuşuyor. Sarıyayla köyüne karla mücadele ekiplerinin ulaştığını söyleyen köy sakinlerinden Mahmut Başdaş; "Köyümüze 2 km uzaklıktaki Karayün mezrasına dört metre yükseklikteki kardan kimse ulaşamıyor" dedi.

 

M.Sait Çelik - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir