• DOLAR 32.489
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.803
  • ...
İzmit`te Musluklardan Çorba Akacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İzmit Belediyesi`nin yeni başlatacağı projeye göre, musluklardan su yerine çorba akacak. Öncelikle biri seyyar, diğeri sabit olacak çorba çeşmeleri, ilgi görmesi halinde sayısının artılması planlanıyor.

İzmit Belediyesi, bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Belediye, şimdi de çeşmelerden su yerine sıcak çorba akıtacak. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan`ın talimatıyla harekete geçen Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ilk etapta biri seyyar diğeri sabit çorba çeşmesini hizmete sokmak için çalışmalara başladı.

Sosyal Yardım İşleri Müdürü Salih Güler, projeyi önümüzdeki günlerde faaliyete geçirmeyi planladıklarını söyledi. İnsan yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde bulunacak çorba çeşmeleri ücretsiz olacak. Önümüzdeki günlerde hizmete girmesi planlanan çorba çeşmelerinden, tek seferde bir buçuk saatte bin kişiye ikramda bulunulabileceği öğrenildi. Su yerine çorba akacak olan çeşmelerin ilgi görmesi halinde sayısının artırılabileceği kaydedildi.

ÇORBA ÇEŞMELERİNDEN SU İÇER GİBİ İSTİFADE EDİLEBİLECEK

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Has, projeyle ilgili olarak çalışmaların tamamlandığını, kurulacak iki çeşme için siparişin verildiği bilgisini verdi. Çorba çeşmelerinden günlük bin 500 kişinin istifade edeceğini dile getiren Has, çorbadan içebilmek için bir sınırlamanın olmayacağını, normal bir şekilde su içer gibi içilebileceğini ifade etti.

Has, "Sabit olan çorba çeşmesi Sabri Yalım Parkı`na kurulacak. İhtiyacı olan vatandaşlar oraya gidip içebilecek. Karne usulü veya başka bir sistem olmayacak. Camilerde, sokaklarda çeşmeden nasıl istifade ediliyorsa o şekilde kullanılabilecek. Seyyar olan çeşme ise mahalle mahalle, sokak sokak gezerek vatandaşlara hizmet edecek. Vatandaş tarafından kabul görmesi halinde bu çeşmelerin sayısı artırılacak." şeklinde konuştu.

Çeşmelerden her zaman aynı çorba çeşidinin akmayacağını kaydeden Has, "Bal yiyen bal yemekten usanır. O yüzden çorba çeşidi değişecek. Bazen tarhana bazen ezogelin bazen de başka çeşit çorbalar akacak." dedi. Has, hayırsever vatandaşların da çorba çeşmelerine yardımda bulunarak, hayır yapabileceğini sözlerine ekledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir