• DOLAR 32.527
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2430.862
  • ...
`Devlet Vatandaşın Vergi Borçlarını Silsin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van Ticaret ve Sanayi Odası(VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van`da yaşanan deprem felaketinin kentin ekonomik yapısını bozduğunu, hatırlatarak, 23 Ekim 2011 ve 23 Ekim 2012 tarihleri arasında doğacak borçların alınmaması gerektiğini Maliye Bakanlığına ilettiklerini söyledi.

"Vanlı Tüccar, Sanayici Ve Esnafın Borçlarının Silinmesini Raporumuzda Bildirdik."
(VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, depremin ardından Van`ın ekonomik durumu ile ilgili rapor hazırladıklarını belirterek, "Depremden sonra geçen sürede ısrarla Van`ın ekonomik olarak desteklenmesi gerektiğini her platformda dile getirdik. Sayın Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek`le Van`da yaptığımız görüşmede Depremden sonra Vanlı tüccar, sanayici ve esnafın borçlarının silinmesini raporumuzda bildirdik.



Ayrıca Van`da bulunan Sivil Toplum Örgütleri ve Meslek Odaları Başkanları olarak Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek`e sunduğumuz raporun 4. Maddesinde Depremden sonra 12 Ay Boyunca Tüm Vergilere Muafiyet Getirilmesi gerektiğini söyledik. Bakanımızın bu talebimizi olumlu karşıladığını bu konuda çalışma yapacağını bizlere bildirdi." Diyen Nadiroğlu, "Ayrıca bu isteğimizi görüştüğümüz tüm bakanlarımıza da ilettik. Yine üyelerimizin yaşadığı önemli bir sorun olan enerji bedellerinin alınmaması konusunda da Enerji Bakanı Sayın Taner Yılmaz`a sunduğumuz raporun 1. Maddesinde Van ilinde 12 ay boyunca Enerji Bedellerinin alınmaması gerektiğini söyledik" şeklinde konuştu.

"Sakarya`da Yapılan Uygulama Van`da Gerçekleştirilsin"
Nadiroğlu, 1999 Sakarya Depreminde hükümetin Vergi Borçlarını sildiğini hatırlatarak "Bizlerde depremin olduğu günden bu yana görüştüğümüz tüm bakanlarımıza sunduğumuz raporlarımızda Vergi borçlarımızın silinmesini, Sakarya`da yapılan uygulamanın Van`da gerçekleştirilmesini dile getirdik. Hükümetimiz yayınladığı genelgelerle borçları erteledi. Ancak bu borçlar süresi bittiğinde tahsil edilecektir. Bu durum daha da kötü, çünkü ekonomik olarak zor durumda olan tüccar ve sanayicimiz kendisini toparlayamadan tekrar vergi borcu altında ezilecektir. Bizler bu durumların yaşanmasını istemiyoruz" dedi.


"Van`ın Ekonomi Alanında Desteklenmesi Gerekir."
Nadiroğlu, Van`da bulunan Van Ekonomi Konsey Üyeleri ile birlikte Ankara`da Kabinenin 12 Bakanı ile görüşme yaptıklarını hatırlatarak "Bu konuda Van`daki Sivil Toplum Örgütleri ve Meslek Odaları olarak aynı fikri paylaşıyoruz. Bunu hazırladığımız raporla da bakanlarımıza ilettik. Van`ın tekrar cazibe merkezi, bölgesine hitap eden bir il olması için ekonomik alanda desteklenmesi gerektiğini ifade ettik. Depremden sonrası açıklanan ve bundan sonra açıklanacak projelerin hayata geçirilmesini ve kullandırılan kredilerin, vergi borçlarının silinmesinin tüccar ve sanayicimizde yarattığı olumlu havanın artarak devam etmesini sağlayacaktır" şeklinde konuştu.
 
Murat Dalgın-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir