• DOLAR 32.555
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2443.801
  • ...
Sanal Alemi Emperyalistler Yönetiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN                

Van Alimler ve Medreseler İttihad'ı Derneği tarafından düzenlenen "Çağın Hastalığı Teknoloji Bağımlılığı" seminerinde sanal alemin kontrolünün emperyalist güçlerin elinde olduğuna dikkat çekildi.

Van Alimler ve Medreseler İttihad'ı Derneği tarafından  "Çağın Hastalığı Teknoloji Bağımlılığı" konulu bir seminer düzenlendi.

Van Merkez İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu`nda düzenlenen seminer, Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Her Türlü Pisliğe Tek Bir Tık İle Ulaşılabiliyor

Seminerde ilk olarak konuşan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi İnan Sur, sosyal medyanın zararlarına değindi.

WhatsApp, twitter, instagram, facebook gibi sosyal medya platformlarının, kullanıcıların bilgilerini emperyalist güçlere servis ettiğini ifade eden Sur, "Artık herkesin cebinde bir tane internet kafe var ve herkesin cebinde bir tane dünyaya açılan bir pencere var. İsteyelim veya istemeyelim zararlı alışkanlıklar veya iyi alışkanlıklar bunların tamamı tek bir parmakla ulaşılabilecek bir seviyeye gelmiş durumdadır. Bu büyük bir tehlikedir. En büyük tehlike olması da küfrün emperyalist güçlerin gençlere, çocuklara, gençlere, bacılara ve kardeşlere ulaşabilmek için sosyal medyayı aracı olarak kullanmış olmalarıdır. Her türlü pisliğe tek bir tık ile ulaşılabiliyor bu da eğitimin eksik olması, eğitimsizliğin olması ve hepimizdeki iman eksikliğinden doğan sıkıntıların bizi her türlü pisliğe tek bir tıkla ulaşma sebebine getiriyor." ifadelerini kullandı.

Sosyal Medya Platformları Kullanıcıların Bilgilerini Emperyalist Güçlere Servis Ediyor

Sur`un konuşmasının ardından sinevizyon gösterimi ile devam eden seminerde Cami-Der Tiyatro Grubu'nun hazırlamış olduğu teknoloji bağımlılığını konu alan bir tiyatro gösterisi yer aldı.

Tiyatro gösteriminin ardından Araştırmacı ve Eğitimci Yazar Faysal Arslan bir konuşma gerçekleştirdi.

Ailelerin teknolojik aletlere yön vermesiyle dünya ve ahiretlerinin tehlikeye doğru yön bulduğunu ifade eden Arslan , "Biz evde çocuklarımızla beraber ne kadar zaman harcıyoruz, bizim çocuklarımızı acaba kim eğitiyor? Bazen diyoruz ki 'ya ben çocuğumu okula göndereceğim acaba benim çocuğum iyi bir öğretmene denk gelecek mi, iyi bir arkadaş çevresine denk gelecek mi?' Evet bunları soruyoruz ama sen evde acaba onu kime teslim ettin farkında mısın? Rabbimiz bizlere ‘Kendinizi ve ailenizi yakıtı insanlar ve taşlardan olan cehennem ateşinden koruyun.` diye emrediyor." dedi.

"Sanal Âlemin Kurucuları Allah`a Ve Dinine Savaş Açan Emperyalist Güçlerdir"

Teknoloji bağımlısı anne ve babaların çocuklarının yalnızlaştırıldığına ve bencilleşmesine sebep olduğuna değinen Arslan, "Biz birbirimizi kime emanet etmişiz? Bu sanal âlemin yöneticisi biz değiliz. Bu sanal âlemin kurucusu da yöneticisi de Allah`a ve dinine savaş açmış olan emperyalist güçlerdir.  Çocuklarımız yalnızlaşmış durumda. Yalnızlaşmayla beraber başka bir sorun daha gerçekleşiyor o da bencilleşmedir çünkü çocuk kendini yalnız hissettiği zaman bencilleşmeye başlıyor. Siz isteseniz de istemeseniz de o çocuk o şekilde büyüyecektir ve o büyüdüğü zaman o da sizi yalnız bırakacak ve yalnızlaştıracaktır. Sizi ya huzur evlerine teslim edecektir ya da atacaktır. Evimizdeki ve elimizdeki teknolojik aygıtları biz kullanalım ama onlar bizi kullanmasın ne yaptığımızı iyi bilelim ve yeniden en temel kitabımız olan Kur`an`a dokunalım." şeklinde konuştu.

(Erkan Karadağ – İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir