• DOLAR 32.564
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2449.447
  • ...
Hakkari`de PKK operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkari Valiliği, kentte düzenlenen operasyonlar kapsamında bir adet anti tank roketatar mühimmatı ile tuzaklanmış olabileceği şüphesi ile bir aracın imha edildiğini belirtti. Operasyonlarda ayrıca bir kişinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, 29 Eylül'de jandarma ve polis tarafından PKK'ye yönelik operasyonlar düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, operasyonlar neticesinde merkez Oğul Köyü Çukurca yol ayrımında saat: 07.00 sıralarında tespit edilen bir adet anti tank roketatar mühimmatının, PAMİT (Patlayıcı Madde İmha Timi) tarafından olay yerinde imha edildiği ifade edildi.

Ayrıca merkez Öküz Tepe bölgesinde saat: 08.00 sıralarında yürütülen arazi arama tarama faaliyeti neticesinde PKK'liler tarafından kış üslenmesi için hazırlanmış çok sayıda yaşamsal malzeme ele geçirildiği bilgisine yer verilen açıklamada, "İlimiz merkez Eski Oğul Köyü bölgesinde bir şahsa ait evde yapılan aramada PKK/KCK bölücü terör örgütü mensuplarına ait örgütsel dokümanlar ve bilgisayar ele geçirilmiş olup şahıs gözaltına alınmıştır. Ayrıca bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen ikiz plakalı araç tespit edilmiş ve tuzaklanmış olabileceği şüphesi ile imha edilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir." denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir