• DOLAR 32.449
  • EURO 34.759
  • ALTIN 2438.03
  • ...
`Halepçe Katliamı Kara Bir Lekedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Memur Sen Batman İl Temsilcisi Mehmet Şafi Özperk, 16 Mart 1988`ın Halepçe`de Mazlum Kürt halkının kimyasal silahlarla katledildiği, unutulması imkânsız soykırım günlerinden ve tarihin sayfalarına kara bir leke olarak geçmiş utanç verici bir gün olduğunu belirterek, toplu katliam ve savaş gibi insanlık suçlarının bir ülkeye, bir diktatöre ya da bir döneme özgü olmadığının görüldüğünü kaydetti.

Halepçe Unutulması İmkânsız Soykırım Günlerinden Biridir
Emperyalist işbirlikçilerin desteklediği faşist Baas rejimi tarafından 5 bin masum Kürdün vahşice katledildiği, binlercesinin yaralandığı ve sağ kalanların çoğunun da gırtlak ve mide kanserine yakalandığını vurgulayan Özperk, "Halepçe`de uzun yıllar etkisi devam eden onulmaz yaralar açılmıştır. 16 Mart günü sadece insanların değil, bitki ve hayvanların dahi pervasızca yok edildiği Halepçe, unutulması imkânsız soykırım günlerinden biridir" ifadelerini kullandı.

Özperk, demokrasi ve insan hakları savunuculuğu yapan dünyanın egemen güçlerinin Halepçe soykırımı karşısında sessiz kaldığını belirterek, "Emperyalist güçler Saddam Hüseyin`i alelacele idam ederek olayın asıl faillerinin karanlıkta kalmasına sebep olmuşlardır. Fakat insanlık onuru ve vicdanı kendini tarih önünde hesap vermekten kurtaramayacaktır" dedi.

Dünya genelinde, ezilen, hakkı elinden alınan, özgürlükleri gasp edilenlerin hep haklılar olduğunu dile getiren Özperk, "Yaşama hakkı dahil her türlü hakkın elinden alındığı, başkalarını yaşatmak uğruna birilerinin öldürülmesine göz yumacak veya teşvik edecek barbarlık ve hak ihlallerinin yaşandığı, yakın tarihe bakıldığında görülecektir. Tüm savaşların kirli bir yüzü olduğunu ve her savaşta masum insanların mutlaka can verdiğini Halepçe`de Hama`da, Bosna`da, Doğu Türkistan`da, Kosova`da, Çeçenistan`da, Irak`ta, Afganistan`da, Filistin`de ve bugün Suriye`de olduğu gibi" diye tepki gösterdi.

Halepçe Soykırımını Unutmadık
Üzerinden bu kadar yıl geçmiş olmasına rağmen bugün hala Halepçe katliamının mazlum Kürt halkının zihinlerinde ve kalplerinde tazeliğini koruduğuna dikkat çeken Özperk, "Barışın ve kardeşliğin egemen olduğu, halkların dilleri, kültürleri ve renkleriyle var olduğu yeni bir dünya inşa edilmelidir" temennisinde bulundu.

 

Halepçe soykırımını unutmadığımızı, unutturmayacaklarını ifade eden Özperk," sadece Halepçe katliamını değil, insanlığa karşı işlenmiş bütün suçları kınıyor Bugün, o katliamı yapan Saddam Hüseyin ve adamları yok ama başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde hala kan akıtılıyor, katliamlar yapılıyor" dedi.

Toplu katliam ve savaş gibi insanlık suçlarının bir ülkeye, bir diktatöre ya da bir döneme özgü olmadığının görüldüğünü kaydeden Özperk, "Memur Sen olarak, savaşa, katliamlara, baskı ve zulme hep karşı olduk, bundan sonra da karşı olmaya devam edeceğiz. Zulüm kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın, biz hep haklıdan ve mazlumdan yana olacağız. Halepçe`de katledilenleri rahmetle anıyor, dünyanın neresinde olursa olsun, zalimleri nefretle kınıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Veysi Demir - İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir