• DOLAR 32.428
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2443.651
  • ...
Erbil`deki kutlamalar gece geç saatlere kadar sürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin yaptığı bağımsızlık referandumda halk kesin olmayan sonuçlara göre, yüzde 93 "evet"  yüzde 6,8'de "hayır" oyu kullandı.

Kesin olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından sokağa dökülen halk, gece geç saatlere kadar kutlamalara katıldı. Kentin tarihi kalesinin hemen dibindeki Erbil Park'ında bir araya gelen yüzlerce kişi,  ellerine IKBY bayrağı ve Mesut Barzani'nin posterleri taşıyarak referandum sonucu kutladı.

Birçok kişi yöresel elbiselerini giyerken, kale önünde halay çekerek eğlendi. Araçlarıyla caddelere çıkan bazı vatandaşlar ise konvoy şeklinde şehirde korna çalarak dolaştı.

İLKHA'ya konuşan Erbilliler, çok mutlu olduklarını ve sabaha kadar referandumun zaferini kutlayacaklarını belirttiler.

"Referandum ile özgürlük gelecek"

Özgür bir Kürdistan için referandumda 'evet' dediklerini ifade eden Erbillilerden Raber, "Referandum ile özgürlük gelecek. Özgür bir Kürdistan olacak. Tüm Kürtler için özgür bir Kürdistan." dedi.

"Kürtler özgür günlere kavuştular"

Referandum sonuçlarının, başlayan kutlamaların çok güzel bir şekilde yapıldığını söyleyen Mahmut İsmail, "Bugün güzellik dolu bir gündür. Kürtler özgür günlere kavuştular. Hükümet kutlamaya katılanlara ikramlarda bulunuyor. Bizde o ikramlardan faydalanıyoruz." şeklinde konuştu.

"Kürdistan'ın özgürlüğü için bin kere evet diyorum"

Kutlamalara katılan gençlerden Eymen ise "Erbil'de yaşıyorum. Çok güzel bir gün geçirdik. Özgür bir Kürdistan gördüm. Özgür irademle sandığa giderek oyumu kullandım. Her şeyimle Kürdistan için her fedakarlığa hazırım. Kürdistan özgürlüğü için bin kere evet diyorum." ifadelerini kullandı.

"Irak'a bay bay"

Referandum ile Irak'a veda ettiklerine vurgu yapan Cilan da şunları söyledi: "Hepimiz evet oyunu kullandık. Bağımsız olacağız. Irak'a bay bay."

"Güzel günler için umut varız"

Kürdistan'ın özgür olacağını dile getiren Zenciz Aziz, "Kürdistan'ın özgür olacağına umut varız. Güzel olmayan günleri unutup güzel günlere gideceğiz. Bu referandum ile başarılı bir gelecek bizi bekliyor." şeklinde konuştu.

"Referandum Kürdistan'ın özgürlüğü olacak"

Referandum kutlamaların çoluk çocuk tüm ailesiyle katıldığını belirten Salim de "Bugün tüm günlerimizden daha güzeldir. Güzelliği ve heyecanı anlatılmaz. Yıllardır bu günün özlemini bekliyorduk. Başkan Barzani'ye çok teşekkürler. Bu milletin öncülüğünü yaparak başımızı dik yaptı. Her zaman başı dik olacağız inşallah. Bu özgürlük bu millet içindir. İnşallah işlerimiz de daha güzel olacaktır. Birliğimiz olmadığından başımıza hep kötü şeyler geliyordu. Çok güzel bir gün geçiriyoruz. Referandumun Kürdistan'ın özgürlüğüne vesile olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Referandumun kutlamalarına katılıp sevinçten halay çeken gençlerden Alan Süleyman, Aras, Bejdar,  Behçet Bahtiyar da tüm Kürtlere çok teşekkür ettiklerini ve bugün Erbil'de yaşananlardan dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler. (M. Salih Keskin, M. Sait Çelik - İLKHA) 








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir