• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
BM`den Turkcell`e "insanlık" ödülü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) platformu, Suriyeli sığınmacılarla ilgili çalışmalarından dolayı Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'nu "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" öncüsü seçti.

BM'nin dünyada yoksulluğu ortadan kaldırmaya ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamaya yönelik başlattığı sürdürülebilirlik platformu Global Compact tarafından belirlenen 10 kişilik listeye Türkiye'den sadece Terzioğlu seçildi.

Merhaba Umut

Türkiye'de yaşayan 3 milyondan fazla Suriyeli sığınmacının karşı karşıya kaldığı iletişim duvarını kaldırarak hayatı kolaylaştırmayı amaçlayan Merhaba Umut uygulaması, tüm operatörlerin Suriyeli müşterilerine hizmet veren ve dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.

Uygulama sayesinde, anadili Arapça olan kullanıcılar, Türkçede en çok kullanılan kelime ve ifadeleri hem sesli hem de yazılı olarak öğrenebiliyor, Türkçe-Arapça ve Arapça-Türkçe anında sesli tercümeden de faydalanabiliyor.

Merhaba Umut, kayıt işlemlerinin nasıl yapılacağı, sağlık hizmetlerine nasıl ulaşılacağı gibi lokasyon bazlı yönlendirmeler de sunuyor. Kullanıcılar, tek tuşla Turkcell'in Arapça çağrı merkezini arayabiliyor.

 

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir