• DOLAR 32.443
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2442.068
  • ...
Bitlis'te "Ahilik Haftası" kutlamaları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'te "Ahilik Haftası" kutlamalarına başlandı.

Kutlamalar kapsamında Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu,  kendisine ziyarette gelen Bitlis Esnaf Sanatkâr Odaları temsilcilerini valilik makamında kabul etti. Burada açıklamalarda bulunan Ustaoğlu, "Günümüzde kardeşliğin, dayanışmanın ön planda olması gerektiği bir dönem içerisinde böyle bir geleneğin yaşatılması adına esnaf odamız başta olmak üzere ticaret odamız ve ilimizin bütün esnaflarını, bu konuda emeği geçen tüm arkadaşları kutluyorum." dedi.

Ustaoğlu, bin yıl önce ahilik nasihati diye belirlenen ilkelerin hâlâ dünyada evrensel anlamda geçerliliğini koruduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: "Dürüst olmak, haram yememek, doğruluk sahibi olmak, sabırlı olmak, bunların her birisi bin yıl önce nasıl ki nasihat olarak ahilerimize, esnafımıza yapılmışsa; bu günde aynı şekilde geçerliliğini koruduğunu biz biliyoruz. Tekrardan hepiniz hoş geldiniz." diye konuştu.

Konuşmanın ardında Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanları tarafından, Bitlis'in ahi babası seçilen Vali Ustaoğlu'na "Ahi Baba" kaftanı giydirildi. İlin Ahisi seçilen Maşallah Sarman'a plaket ve teşekkür belgesi Vali Ustaoğlu tarafından verildi. Yılın kalfa adayı Güven Karakaplan, çırak adayı Edip Yarar seçildi. Kentte bir hafta boyunca "Ahilik Haftası" farklı etkinliklerle kutlanmaya devam edilecek. (Şükrü Tontaş - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir