• DOLAR 32.56
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2440.142
  • ...
Bakan Yılmaz: Eğitim bilim bilgi olmadan kendiliğinden üretim olmaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Mitanni Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti Nusaybin Olağan 6'ıncı Kongresi'ne katılarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Nusaybin'e gelen Bakan Yılmaz, ilçe girişinde Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Emniyet Müdürü Abdürrahim Zengin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Atik ve Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin tarafından karşılandı.

Daha sonra Mitanni Kültür Merkezine geçen Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, sözleşmeli öğretmenlik sürecini başlattıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Niçin başlattık? Ağrı'ya gittim söyledikleri söz şuydu 'Geçen yıl buraya 3 bin öğretmen geldi, bir yıl sonra 2 bin 500'ü geri döndü 500 öğretmen kaldı.' Allah için sorarım; sınıfındaki öğrencinin durumunu bilmeyen, annesinin babasının durumunu bilmeyen, özel çalışma odası var mı yok mu bilmeyen, var mı sıkıntıları problemleri? Bunları bir yıl içerisinde öğretmen bilebilir mi? Öğrencisini tanıyabilir mi? Tanıyamaz. İşte dedik ki 4 artı 2, 6 yıl öğretmen burada kalacak, öğrencisini tanıyacak 4 artı 4 reformuyla en azından bir dönemi mezun edecek ki başarıyı yakalayalım diye. İlçe başkanım Nusaybin'e 'Fen Lisesi istiyoruz' dedi. Biz geldiğimizde Türkiye'de 58 fen lisesi vardı. Öğrenci sayısı ise 12 bindi. Biz fen lisesini 302'ye çıkardık, 100 binin üzerinde öğrenci var. Türkiye'nin dört bir tarafında daha kaliteli daha iyi bir eğitim vermek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu ülkenin yoksullukla ve cehaletle savaşını yenmek istiyoruz."

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin de konuşan Yılmaz, "Ben diyorum ki bu hükümetin adı 'Halk Hükümeti'dir, halk kuracak. Sabahleyin sandıkta oy kullanacaksın akşam sandıklar açıldığında hükümeti kimin kurduğunu bileceksin. Doğru mu? Hiç öyle meclis açılsın da kim kiminle görüşecek böyle yok. Eğer hükümeti kimin kuracağına millet karar verirse bu hükümetin adı millet hükümetidir. Sabah oy kullanacaksın akşam hükümeti kimin kurduğunu bileceksin. Çünkü o yetkiyi sen veriyorsun. Bu daha demokratiktir. Ve bu sistemde yönetim hakkını alabilmek için bu milletin en az yüzde 50 artı birinin desteğini alabilmek lazım. Herkes elini vicdanına koyup söylesin bu ülkeyi yüzde 34 ile mi yönetmek daha demokratik yoksa yüzde 50 den fazla bu ülkenin halkından oy alarak yönetmek mi? Hangisi daha demokratik. Hangisi daha çok milli iradeye uygundur. Hangisi siyasetçinin daha çok çalışmasını gerektirir. Hangisi siyasetçinin ve sizi yönetenlerin daha çok hizmet getirmesine yol açar. Hiç şüpheniz olmasın. Yüzde 50 ile iktidara gelmek yüzde 34, 40'larla gelmekten daha demokratik ve milli iradeye daha uygundur." dedi.

Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti: "BM kalkındırma programı var. Her yıl insani gelişmişlik raporu yayınlar. Ona bir bakın Türkiye'nin 2002 yılında savunma sanayi ihracatının 2 milyon dolar olduğunu söyler. Şimdi savunma sanayi ihracatımız ne kadar 1,6 milyar dolar ve artacak bundan sonra, ben biliyorum. Kaç kat artmış 800 kat artmış. Bu kadar artışı siz ilim, bilim, üretim olmadan yapamazsınız. Fiyatta rekabeti yakalamadan yapamazsın. Üretimde kaliteyi yakalamadan yapamazsınız. Dolayısıyla Türkiye'nin iyi yolda olduğunun unsurlardır. Biz bunların hepsini nasıl başardık. Bütün bunların hepsini eğitime borçluyuz. Eğitim olmadan bilim olmadan bilgi olmadan bu kadar seviye bu kadar üretim kendiliğinden olmaz. Türkiye'nin petrolü, doğalgazı, altın madenleri yok, nesi var; beşeri sermayesi var. Altından, mücevherden kıymetli insanı var."

Konuşmaların ardında Bakan Yılmaz ve beraberindekiler ilçeden ayrılırken, daha sonra yapılan AK Parti Nusaybin Olağan 6'ıncı Kongresinde tek listeyle gidilen seçimde 400 delegeden oy kullanan 307 delegenin oyunu alan AK Parti Nusaybin İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel yeniden başkan seçildi. (Cihat Şayık - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir