• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Robotik Rehabilitasyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SÜMEYRA ÇİFTÇİ / Doğruhaber

Rehabilitasyon herhangi bir nedenle fonksiyonlarını tamamen veya bir kısmını yitirmiş olan bir insana bu fonksiyonları tekrar kazandırma çabalarıdır. Hastalara fizyoterapistler tarafından egzersizler ve bir takım hareketlerle kaybedilmiş fonksiyonları yeniden kazandırılmaya çalışılır. Yıllardan beri bu böyle ama teknolojinin ilerlemesiyle nasıl ki robotik cerrahi ortaya çıktıysa artık rehabilitasyonu da robotlar vasıtasıyla yaparak daha iyi sonuçlar almak mümkün olabiliyor. Günümüzde rehabilitasyonla yeni bir çığır açıldı. Artık robotlar vasıtasıyla kişinin, en doğru yürüme modeliyle hem de en seri hareketlerle yürüme şansı ortaya çıktı.

Robotik rehabilitasyonun uygulanmasında felç birinci sırada. Bunun dışında omurilikte yarı ya da tam kesilme sonucunda ortaya çıkan her iki bacağın kullanılamadığı omurilik felçli hastalara da robotik rehabilitasyon uygulanıyor.
Bunun dışında SP (Serebral Palsi) yani beyin felçli spastik çocuklar da bu tedavilerden faydalanıyorlar. Öte yandan MS hastalığı, Parkinson ve ortopedik nedenlerle yürümesinde veya elini kullanmasında herhangi bir problemi olan ya da bir kaza, bir travma, bir ameliyat sonrası komplikasyon nedeniyle ayak ya da ellerini kullanamayanlarda da aynı şekilde robotik rehabilitasyon başarıyla kullanılıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir