• DOLAR 32.52
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2437.401
  • ...
Okul Öncesi Eğitimi Yaygınlaştırma Toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak`ın başkanlığında Hamur, Tutak, Patnos ve Eleşkirt ilçelerinde gerçekleşen toplantıya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Beyazoğlu, ilçe milli eğitim müdürleri, ilköğretim ve bağımsız anaokulları müdürleri, köylerde okul müdür yetkili öğretmenler ve anasınıfı öğretmenleri katıldı.
 
İlçe milli eğitim müdürlerinden ilçelerdeki okullaşma oranları ve okul öncesi eğitim konularında brifing alan Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması için herkesin alan taraması ve proje üretmesini istedi.
 
Eğitimde başarının yakalanması için okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden Başak, ilçe milli eğitim müdürleri, ilköğretim ve bağımsız anaokulları müdürleri, köylerde okul müdür yetkili öğretmenler ve anasınıfı öğretmenlerine okul çağında olup da okula gitmeyen bir tek çocuk bile kalmaması için gerekli çalışmaları titizlikle sürdürmeleri istedi.
 
Başak, "Eğitim, eğitilen kişinin duygu, düşünce, ihtiyacını ve sorunlarını her türlü araçlarla anlatabilmesi için ona iletişim yeterliliği kazandırma sanatıdır. Eğitim eğitilenin, demokratik yaşayışın gerektirdiği biçimde toplumsallaşabilmesi, diğer insanlarla olumlu ilişkiler kurabilmesi, ortak amaçlar için birlikte çalışabilmesi için ona, işbirliği yeterliliği kazandırır. Eğitim bireyi geliştirdiği oranda ülkenin kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasını da gerçekleştirdiği için güçlü bir araç olarak kabul edilmektedir. Yaşamın ilk yıllarında alınan eğitimin ve geçirilen deneyimlerin, ileri yaşlardaki öğrenme yeteneği ve gelecekteki başarı üzerinde de önemli etkileri vardır" dedi.
(Ramazan Zeren - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir