• DOLAR 32.517
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2435.04
  • ...
Belediye çalışmaları mağdur etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Yenişehir Mahallesi'nde (Kuyubaşı TOKİ) Batman Belediyesi BASKİ Müdürlüğü, kanalizasyon çalışmaları kapsamında yaptığı alt yapı çalışmaları vatandaşı mağdur ediyor.

Batman'ın Yenişehir Mahallesi'nde ikamet edenler, daha önce defalarca müracaat ettikleri kanalizasyonların buruk sevincini yaşıyor. Kanalizasyon çalışmaları esnasında yer altındaki elektrik tellerin koparılması vatandaşları mağdur etti.

Yıllardır bekledikleri hizmeti alan mahalle sakinleri, bir sorunun giderilerek başka sorunların yaşatılmasına anlam vermediklerini ifade ettiler.

"Mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz"

Yapılan çalışmalar kapsamında mağdur olduklarını dile getiren vatandaşlardan Abdulaziz Teymur, "Burada bir kanalizasyon çalışması yapılıyor. Bundan dolayı belediyeye bir teşekkür borçluyuz, ancak bu çalışmalar yapılınca elektrik ve su tesisatlarına zarar veriliyor. Bunun onarımı için herhangi bir girişim yapılamıyor. Söylediğimiz zaman da bunu bizim yapmamız gerektiğini söylüyorlar. Bu yüzden ev sahipleri ile çalışanlar arasında bir münakaşaya yol açıyor. Bu tür sorunların giderilmesi için yetkililerin buna el atması gerekiyor. Çalışanlardan duyduğumuz kadarıyla bu konu yetkililere bildirilmiş. Ancak yetkililer bu konuya sahip çıkmıyor. Haliyle vatandaşın mağduriyeti söz konusu oluyor. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için yetkililere sesleniyorum; lütfen bizi üzmeyin ve bize verdiğiniz zararı bir an öce giderin." dedi.

Çalışmalar neticesinde elektriklerinin kesildiğini belirten Teymur, "Evde elektrik yok. DEDAŞ'ı aradık. Dediler ki; 'Bu sizin abone hattınızdır. Bizi ilgilendirmiyor, siz yapacaksınız.' Belediye bozdu, DEDAŞ da 'Yapılan çalışmayla sen zarar vermişsin beni ilgilendirmez. Senin abone hattındır, benim işim değil, kendine bir elektrikçi tut yap.' diyor. Bu kanalizasyon için defalarca müracaatımız oldu. Buralara kanalizasyonun gelmesi bizleri çok sevindirdi. 20 günde bir foseptik çukuru doluyor. Bu çukuru boşaltırken kokusu, pisliği ve hastalıkları çoktu. Kanalizasyonun oluşu burası için artı değerdir. Ancak bu yapılırken illa zarar mı verilecek. Bu çalışmalar en zararsız şekilde yapılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Garip Yaşar, "Şu anda kanalizasyon çalışmaları var. Sağ olsun belediyemiz yapıyor, ama elektrik kesintisi gibi ufak tefek sıkıntılarımız oluyor. Yaşanan sıkıntıları kendimiz halletmeye çalışıyoruz. Onun dışında şu anda yapılan çalışmalardan memnunuz. Elektriklerimiz yerin altından geçtiği için çalışmalar esnasında tellerimiz kesiliyor. Bozulan yerleri yapmıyorlar, kendimiz yapıyoruz. Yetkililer birkaç gün içinde sorunun derileceğini söylüyorlar. Birkaç gün elektrik ve susuz olmuyor. Mecbur onları beklemeden biz yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Mağdur edilen vatandaşlardan bir diğeri ise şunları söyledi: "Kanalizasyon çalışmasını yaptılar. Elektrikleri kesildi. Defalarca aradık, cevap veren olmadı. Bu yüzden yaşanan arızaları biz kendi imkânlarımız ile yaptık."

Batman Belediyesi BASKİ Müdürlüğü yetkilileri, Yenişehir Mahallesinde yapılan çalışmalar kapsamında belediye ekipleri tarafından birileri mağdur edilmişse, o mağduriyetlerin giderileceğini söylediler.

Öte yandan 3. Etap Vizyon Projesi kapsamında Diyarbakır Caddesi'nde yapılan çalışmalarda elektrik telleri koparılmış, halk mağdur durumda.

Mağduriyetlerini dile getiren vatandaşlardan Tünel Giyim sahibi Mahfuz Arslan, dükkânlarını açamadıklarını ve bu yüzden mağdur olduklarını söyledi.

Yapılan çalışmalarda elektrik kesintisi nedeniyle Batman Gençlik FM yayın yapamıyor ve nöbetçi eczane hizmet veremiyor. (İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir