• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Batman esnafı elektrik kesintilerine çözüm istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Çarşı Mahallesi Bankalar Caddesi esnafı başta olmak üzere çarşı merkezindeki birçok esnaf, sürekli yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle Dicle EDAŞ'a tepki göstererek, yaşanan sorunun giderilmesini istedi.

Hemen hemen her gün sabahtan akşam saatlerine kadar elektriklerinin kesildiğini söyleyen esnaf, elektrik kesintileri nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini dile getirdi.

Yaşanan kesintiler nedeniyle mağdur duruma düştüklerini belirten esnaf, Dicle EDAŞ yetkililerine çağrıda bulunarak, sorunlarının giderilmesini istedi.

Bankalar Caddesi'ndeki kuyumcu esnafından Mahmut Kaya, "Biz esnaf olarak her gün bu rezaletle mağdur durumdayız. Bu dönemler işin olmadığı dönemlerdir. Esnaf olarak zaten sıkıntı çekiyoruz. Bir de elektrikler olmayınca ne yapacağız? İşte, Batman merkezindeki esnafların hali ortadadır. Daha fazla söyleyecek söz bulamıyorum. Bu şekilde nereye kadar gidecek? Kira, vergi veriyoruz. Adamlar gelince bir şey tartmak istiyoruz, elektrik olmayınca ne yapacağız? Acil bir şekilde çare istiyoruz. Günde bazen bir saat elektrik görmüyoruz. Yazık, günah değil mi? Bu esnafların kirasını kim ödeyecek?" dedi.

"Haftada en az 2 gün karanlıktayız"

Yıllardır haftada en az 2 gün elektriklerinin olmadığını anlatan Mehmet Emin Yılmaz, şunları söyledi: "Ayıptır, günahtır. Allah'tan korksunlar. 5 gün faturadan geçtiği zaman elektriğimizi kesiyorlar. 4 yıl boyunca haftada en az 2 gün karanlıktayız. Burada 300 esnaf var, kaç aile ekmek yiyor. Günah değil mi bu? Bu memleketi kim yönetiyor? Hiç mi sahibi yok bu memleketin?"

"4 hanenin kaldırmadığı panoya 300 esnaf bağlı"

Sorunlarının giderilmesi için bütün yolları denediklerini belirten Şerafettin Tamkan, "300 esnaf bir panoya bağlı. 4 hanenin kaldırmadığı panoya 300 esnaf bağlı. Herkes karanlıkta. Herkes vurdumduymaz, kimse ilgilenmez. 4 yıldır bunu çekiyoruz. Herkes jeneratör almış. Sözde Batman büyükşehir olacak. Bu Batman'ın ayıbı değil mi? Sahipsiz bir memleket mi? Milletvekillerimiz var, müdürlerimiz var, valimiz var ama hep boş. Hepsine de ulaştık, kimse çözüm bulmadı. Çözüm bulunmazsa BİMER ya da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığıyla iletişime geçeceğiz. Bu kadar arkadaş perişan durumdadır. Arkadaş DEDAŞ'ın personelini aramış. Ekip gelmiş, panoyu açmış, anlamadığını ifade edip panoyu tekrar kapatıp gitmiş. Kocaeli gibi bir memlekette 2 saat elektrik gitti, Türkiye ayağa kalktı. Batman vurdumduymaz. Hiçbir yetkili yok. Birçok defa dilekçe yazarak derdimizi söyledik." ifadelerini kullandı.

"İş yapamaz hale geldik"

Elektrik kesintileri nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini belirten Erdal Kaya, "Elektrik yüzünden her gün güç kaynağımız yanıyor. Bu böyle olmaz, nereye kadar böyle devam edeceğiz ki? Sabah geliyoruz elektrik yok. Kepenklerimizi de açamıyoruz. Böyle ne yapacağız? Acil bir şekilde elektrik gelsin. Yetkililere sesleniyoruz." şeklinde konuştu.

"Altyapı çalışmalarından sonra elektriklerimiz hep kesiliyor"

Yapılan altyapı çalışmalarından sonra elektriklerin hep kesildiğini anlatan Aziz Yürük, şu ifadeleri kullandı: "Buradan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza sesleniyoruz: Buraya bir yetkili göndersin, bu rezilliği görsünler. Böyle bir şey olamaz. Biz esnaf olarak şikâyetçiyiz. Sözde altyapı yapmışlar, hiçbir işe yaramıyor. DEDAŞ'tan şikâyetçiyiz. Geçen sene dükkânımın önünde DEDAŞ hattı patladı, bir ay dükkânımızı açamadık."

"Yaklaşık 5 yıldır elektrik sıkıntısı var"

Bankalar Caddesi'nde 20 yıldır esnaflık yapan Hasan Özcan, "Burada büyük bir sıkıntımız var. Yaklaşık 5 yıldır elektrik sıkıntısı var. Elektrik panomuz patlıyor. Elektriğimiz yüksek ve düşük voltajla geliyor. Bu yüzden bütün cihazlarımızın yanmasına sebep oluyor. Burada esnaf perişandır. Bugün Bankalar Caddesi'ndeki esnaf 4-5 bin lira kira ödüyor ve masrafları 10 bin liranın üzerindedir. DEDAŞ hiçbir şekilde vatandaşa yardımcı olmuyor. DEDAŞ personelleri yetersiz. Deneyimsiz personel şu an iş başındadır. Bu personeller çalışmaları hızlandıracağına çalışma hızını düşürüyor. Millet perişan durumdadır. Caddelerin hepsi yıkılmış, esnaf şu anda büyük bir sıkıntı yaşıyor. Esnaf kan ağlıyor, dükkânını açamıyor." dedi.

"Esnaf kirasını veremeyecek duruma gelmiş"

Yetkililere seslenen Özcan, şunları söyledi: "Bütün cihazlarımızın hepsi elektrikle çalışıyor. Elektrik kurumu esnafı bitirmiş. DEDAŞ'a gittiğimiz zaman derdimizi hiç kimseye anlatamıyoruz. İnsanlar zaten kışın perişan, şimdi de perişan. Esnaf elektrik sıkıntısı yaşıyor. Bu sıkıntı için başta vali, belediye başkanı ve milletvekillerine sesleniyoruz. Hatta Cumhurbaşkanı ve Başbakana sesleniyoruz. Bu 3 aylık, bir yıllık bir sıkıntı değil, 5 yıllık bir sıkıntı. Şimdi gelip '15 gündür burada bir çalışma yapıyoruz, idare edin.' deseler bu yeni bir sıkıntı değil. Altyapı çalışması yapıldığından beri bu sıkıntı var. Zaten caddeler her yıl yıkılıp yapılıyor. Bu sıkıntılar yüzünden millet şu an perişan. Esnaf kirasını veremeyecek duruma gelmiş."

"Kimsenin bir şey yaptığı yok"

Elektrik kesintileri nedeniyle cihazlarının yandığını dile getiren Nurullah Çınar ise "Özellikle bayramdan sonra her gün sabahtan akşama kadar 20 defa elektrikler kesiliyor. Elektrik kesintileri yüzünden salon tipi klimalarıma 500 lira masraf yaptım. Elektriğin sık sık gidip gelmesinden dolayı 2 klimamın parçası yandı. Elektrik kurumunun bunu yapmaya ne hakkı var? Burada esnafız, elektrik olmadığı için müşteri yok. Müşteri olmadığı için de böyle kara kara düşünüyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. 2006'da Kocaeli'nde 2 saat elektrik kesildiğinden dolayı Türkiye ayağa kalktı. Bizler ayda 20 gün bu şekildeyiz. Kimsenin bir şeyler yaptığı yok." ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik - İLKHA)





































Bu haberler de ilginizi çekebilir