• DOLAR 32.564
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2445.831
  • ...
Kürdistan Bölgesel Yönetiminden Myanmar`a sert kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre bir hafta içerisinde bine yakın Arakanlı Müslümanın katliamla yüz yüze kaldığı, onlarca köyün yakılıp yıkıldığı ve 125 bin Arakanlı Müslümanın Bangladeş'e göç etmek zorunda kaldığı belirtilerek, bu uygulamalarından dolayı Myanmar hükümeti sert bir biçimde kınandı.

Hükümet açıklamasında, "Myanmar'da yaşayan Arakanlı sivil Müslümanlara karşı yapılan katliamı sert bir şekilde kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Uluslararası toplumun soykırıma karşı yeterli düzeyde tepki göstermediğine dikkat çekilen açıklamada, "Katliam, soykırım ve terör örgütü DAİŞ saldırıları ile yüz yüze kalmış bütün Kürdistan halkı adına Arakanlı Müslümanların bu acılarını çok derinden hissediyor ve bu Müslüman kardeşlerimize desteklerimizi sunuyoruz." denildi.

Arakanlı Müslümanlara karşı yapılan bu katliamların önüne geçilmesi gerektiğinin altının çizildiği açıklamada, sivil halka karşı yapılan katliamların durdurulması ve suçluların gerektiği biçimde cezalandırılması istendi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir