• DOLAR 32.565
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2445.537
  • ...
62`sinde Kur`an-ı Kerim`i Öğrendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Her gün kursa erken saatlerde gelerek ön sıraya oturduğunu ve verilen bilgileri almak için gayret ettiğini bildiren kurs öğreticisi Çiğdem Öztürkler, "Okuma yazma bilmemesine rağmen açılan kursta hem okuma yazmayı hem de Kur`an-ı kısa bir sürede öğrendi. Çok gayretli olan Nazmiye Korkutan, çok azimli ve gayreti bizi çok şaşırttı. Biz de imkânlarımız elverirse Nazmiye teyzenin azminden dolayı Umreye götürmeyi düşünüyoruz.” dedi.
 
Öğrenmenin mutluluğunu yaşadığını ve çocuk yaşta iken babası tarafından okula gönderilmediğini belirten Nazmiye Korkutan ise “Mahallemizin Kur`an kursu öğreticisi vesilesiyle hem okuma yazmayı hem de Kur’an-ı öğrendim. Babam beni okula göndermediği için okuma yazmayı bilmiyordum. Daha önce dışarı gittiğim zaman okuma yazma bilmediğim için çok sıkıntı çekiyordum. Okuma yazmayı öğrendikten sonra kendi başıma istediğim yere gidebiliyorum." dedi.
 
Ağabeylerinin okuduğunu, kız olduğu için de babasının kendisini okutmadığını anlatan Korkutan, "Okuma yazma bilmediğim için gerçekten çok sıkıntılar çektim. Rabbime şükürler olsun, Allahın biz kullarına mesajlarını ilettiği dinimizin yüce kitabı Kur`an`ı geç de olsa öğrendim. Gençlerin, yüce kitabımızı öğrenmek için benim gibi yaşlanmayı beklememelerini tavsiye ediyorum.Beşikten mezara kadar okumak lazım. İlim öğrenmek lazım. Kur`an`ı ilk okuduğum zaman çok heyecanlanmıştım. Gece gündüz `Allah`ım bana nasip et` diye yalvardım ve bana Kur`an okumayı nasip etti. Allah`a şükürler olsun.Şimdi ise Umreye gitmek için para biriktiriyorum. İnşallah O kutsal beldeleri de görürüm." diye konuştu.
 
Kursu ziyaret eden Çukurova Müftü Vekili Zeki Uyanık ise “Nazmiye teyzemizi bu yaşta bu kadar dinç ve azimli kılan yeryüzünü nurla dolduran Kur’andan başka bir şey değildir. Eli öpülesi teyzemiz Kur`anla tanışmamış olan insanlara bir mesaj veriyor. Diyor ki; Neredesiniz!. Daha ne bekliyorsunuz. Haydi gelin siz de Allah’ın sizlere gönderdiği mektup olan Kur`an ile tanışın. Bu işin yaşı olmaz, ne olur daha fazla geç kalmayın. Nazmiye teyzemizi örnek alın, Allah kendisine sıhhat ve afiyetler versin.” dedi. Kendisini ve kurs Öğreticisi Çiğdem Öztürkler’i kutladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir