• DOLAR 32.583
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2455.792
  • ...
Maden ocağında kaza: Bir ölü bir yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'in Şirvan ilçesinde özel bir firmaya ait maden ocağında iki kamyonun çarpışmasıyla meydana gelen kazada bir işçi hayatını kaybetti, bir işçi yaralandı.

Kaza, saat 10.30 sıralarında ilçeye bağlı Maden köyünde özel bir firmaya ait maden sahasının kuzey döküm bölümünde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, hafriyat dökümü yapan Hayrettin Carlık yönetimindeki 34 PK 0978 plakalı kamyonun, hafriyat alanına girdiği sırada freni boşaldı. Kamyonun, aynı alanda hafriyat döken Gökhan Ant yönetimindeki 34 PK 8388 plakalı kamyona çarpması sonucu Carlık hayatını kaybederken, Ant ise hafif yaralandı.

Kazanın ardından Siirt Devlet Hastanesine kaldırılan Gökhan Ant'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, hayatını kaybeden Carlık'ın cenazesi otopsi için morga kaldırıldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Hayatını kaybeden işçi geçen yılki kazada sağ kurtulmuştu

Öte yandan, hayatını kaybeden Carlık'ın, 17 Kasım 2016 tarihinde Maden köyünde 16 işçinin hayatını kaybettiği kazadan sağ kurtulduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Carlık'ın yakın akrabası Ahmet Carlık, "Yükledikleri hafriyatı boşaltmak için yaklaşık 150 metrelik alana kamyoneti ile hareket etti. Bölgeden uzaklaşmasının ardından heyelan meydana geldi. Bölgeden uzaklaştıktan sonra amcasının oğlu ve teyzesinin oğlunun enkazın altında kaldığını öğrendi. Eğer 5 dakika daha orada kalsaydı o da kurtulamayacaktı. Kendisi kurtulduğuna bile sevinememişti. Olaydan sonra bir süre İstanbul'a çalışmaya gitti. Maden açıldıktan sonra tekrar çalışmaya başladı. Demek kaderi burada yazılmış. Takdiri ilahi, Allah mekânını cennet etsin." dedi. (Murat Orhan - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir