• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
HÜDA PAR heyeti yol mağduru köylüleri ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı yaklaşık 30 köyün kullandığı ve maddi hasarlı kazalara sebep olan göçükler nedeniyle kullanılamaz hale gelen yolda incelemelerde bulunan HÜDA PAR heyeti, yetkilileri göreve çağırarak, yolun bir an önce yapılması çağrısında bulundu.

Yaklaşık 3 yıldır devam eden su akıntısı nedeniyle yolun yarısından fazlasının çatladığını ve eridiğini belirten HÜDA PAR Suruç İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmazoğlu, bu sorunun birkaç ay daha devam etmesi durumunda yol diye bir şey kalmayacağını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yollarda oluşan dev çukurlar nedeniyle maddi hasarlı kazaların meydana geldiğini söyleyen Yılmazoğlu, "Vatandaşlarımızın, köylülerimizin sıkıntılarını dinlemek için geldik. Bu yol gerçekten büyük sıkıntı oluşturmaktadır. En son yaşanan kaza ölümlü değildi ama maddi hasarı yüksek olan bir kazaydı. Özellikle bu yolun sağında ve solunda herhangi bir önlem olmadığı için akan su yolun altını oyarak bir çeşit erozyona yol açmaktadır. Bu erozyonla birlikte göçükler meydana gelmektedir. Bu yolu ilk defa kullananlar büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Geçen gün gece vakti yaşanan bir kazada, şahıs arabasıyla birlikte baş üstü hendeğe çakılmıştı." dedi.

"Yolun sağında ve solunda perde betonarmelerle önlem alınmalı"

"Yetkililerden istediğimiz, en azından suyun yollara zarar verdiği noktalarda perde betonlarla yolun sağında ve solunda önlem alınmasıdır." diyen Yılmazoğlu, "Gerekirse yolun aydınlanması için 5-6 metre aralığında aydınlatma direği konulabilir. Bu yol ilçemize bağlanan bir yol olduğundan dolayı yol kenarı yürüyüş parkuru haline bile getirilebilir. Bir yandan su akarken diğer yandan insanlarımızın kullanacağı; koşu, yürüyüş, bisiklet turu yapabilecekleri bir alana dönüştürülebilir." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Suruç İlçe Başkanlığı olarak ilçenin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini dile getiren Yılmazoğlu, şunları söyledi: "Halkımızın daha müreffeh yaşaması, geçimlerini sağlayabilecekleri, can ve mal güvenliklerinden endişe duymadan yaşayabilecekleri bir duruma gelmesi hepimizin arzusudur. Bu konuda HÜDA PAR olarak hem il hem de ilçe bazında yetkililerle görüşmelerimiz oluyor."

"Çökmelerle yol bitmiş durumda"

30 köyün kullandığı yolun bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlardan Enver Yarcan, "Alidağ köyünde oturuyorum. Özellikle bu tahliye yolunun yapılmasını istiyoruz. Çünkü çökmelerle yol bitmiş durumda. Kaç defadır kazalar oluyor. Bu yoldan giderken insanların can güvenliği yok. Arabalar her an kayabilir. Su akıntısı yolun alt kısmını oymuş, bundan dolayı beton yol boşta kalmış. Boşta kaldığı için de kaç defa çökmeler meydana geldi. İçlek olan bu yolun bir an önce yapılmasını istiyoruz. Ayrıca, 20-30 köyün kullandığı bir yoldur. Bu yolun yapılmasını acilen istiyoruz. Yetkililerle görüşmemize rağmen bir önlem alınmadı. Suyun bitmesini istiyorlar ama su bitmez. Altyapı olmadan bu suyun bitmesinin imkânı yoktur. Yaklaşık 3 yıldır aynı tehlikeyle karşı karşıyayız." şeklinde konuştu.

"Hastamız veya bir aciliyetimiz olduğunda gidemiyoruz"

Hastaları veya acil bir durumları olduğunda işlerini halledemediklerini belirten Mustafa Yarcan ise "30 köy bu yola bakıyor. Hastamız veya bir aciliyetimiz olduğunda gidemiyoruz. Geçen gün bu yolda bir otomobil kaza yaparak yuvarlandı. Maddi hasarlı bir kaza olmuştu. Yetkililerle görüşme adına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini aradım ve bu yolun yapılması gerektiğini söyledim. 'Tamam' dedi ama gelip yapmadılar. Bu yolun yapılmasını yetkililerden istiyoruz. Bu yol bizim hakkımızdır, hakkımızı istiyoruz." dedi. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir