• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...
Bingöl`de iki aile arasındaki husumet verilen barış yemeğiyle sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de engelli bir gencin işkence görerek öldürülmesi sonucu iki aile arasında başlayan husumet, barış yemeğiyle sona erdi.

Bingöl'ün Karşıyaka Mahallesi'nde 22 Mart 2015 günü Zeyyat Bingöl'ün babasına ait markette zihinsel engelli Ahmet Tokuş'u işkence ederek öldürmesi sonucu iki aile arasında başlayan husumetin sona ermesi için barış yemeği verildi.

Bir restoranda düzenlenen programa, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, HÜDA PAR İl Başkanı Hamdullah Tasalı, AK Parti Bingöl eski Milletvekilleri Kazım Ataoğlu, Hüsamettin Korkutata, Eşref Taş ve bölgenin ileri gelen âlimleri ve aile bireyleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, barış ve sulhun önemine vurgu yaparak, aile büyüklerine hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti.

AK Parti Bingöl eski Milletvekili Kazım Ataoğlu ise iki aile arasındaki barışın daimi olmasını dileyerek, "Her iki aileyi de yakından tanıyan biriyim. İnşallah bugün burada güzel bir barış olur, diğer bu tür olabilecek şeylere ya da olmuş itilaflara da örnek olur." dedi.

AK Parti Bingöl eski Milletvekili Hüsamettin Korkutata da "Öncelikle bu barışın hayırlı olmasını diliyorum, mutlaka hayırlıdır. Kökleşmesini, bütünleşmesini Allah'tan diliyorum. Hepimiz İslam'a mensup olduğumuz için ne kadar gururlansak, ne kadar şükür etsek azdır. İslam'ın kökünde barış vardır. Bu barış Doğu'da, bizim bölgemizde her zaman vardır ve biz bunu yavaş yavaş Batı'ya taşıyoruz." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından işkence görerek öldürülen Ahmet Tokuş'un babası Mehmet Tokuş ile olayın faili Zeyyat Bingöl'ün babası Sıddık Bingöl ile helalleşerek barıştı.

Program, yapılan duanın ardından sona erdi. (Nihat Kanat - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir