• DOLAR 32.418
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2400.958
  • ...
Kineziterapi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kineziterapi, kinezi (hareket) terapi (tedavi) yani hareket ile tedavi anlamına gelir. Kas ve iskelet sistemi hareket bozuklukları tedavisinde benzeri olmayan bir tedavi olup, kemik ve eklemlere yapısal etkisi, en son araştırmalar sonucu meydana çıkmış bir tedavi yöntemidir. Kineziterapi, geleneksel tıptan farklı olarak kas iskelet sistemi hastalıklarının temel nedenlerine yoğunlaşır. Kineziterapi tedavisinden önce kas-iskelet sistemi bağlarının incelenmesi ve sonrasında kişiye özel tedavi yöntemi tespit edilir.

Günlük yaşantıya bağlı çoğu kişi düzenli fiziksel egzersiz yapmamaktadır. Bu yaşam tarzı, kasların zayıflamasına, eklemlerde kireçlenmelerin ortaya çıkmasına, boyun fıtığı ve bel fıtığı oluşmasına sebep olmaktadır. Günümüzde yaşam tarzının ve iş hayatının genellikle masa başında, bilgisayar başında veya televizyon başında oturarak ya da hareketsiz geçmesi hastalıkların, ağrıların daha çok insanlara zarar vermesine yol açmıştır.

Kineziterapi tedavisinin fayda sağladığı hastalıklar, bel ve boyun bölgesinde kireçlenme, akut ve kronik sırt ağrısı, bel fıtıkları, omurga ağrıları, artrit ve osteoartrit, eklem dejeneratif hastalıkları, omurga eğriliği (skolyoz), kas, eklem ve omurga düzensizlikleri, çıkıklarda eklem dengeleştirilmesi, omurga romatizması (ankilozan spondilit), romatizmal hastalıklar, eklem kasılmaları, sebebi bilinmeyen şiddetli omuz ağrıları, bel, kas ve karın ameliyatları sonrası rehabilitasyon, bağ plastiği ve diz kapağı ameliyatları sonrası, bel, kalça ve diz protezi amaliyatları sonrası rehabilitasyon tedavilerinde uygulanan tedavi yöntemidir. Fizyoterapist eşliğinde kişiye özel oluşturulur ve uygulanırsa daha sağlıklı ve güvenilir neticeler elde edilir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir