• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Esnaf elektrik kesintisine tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin'de ilçe merkezinde son günlerde sık yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerinden dolayı ilçe esnafı tepki gösterdi. 

Nusaybin'de Amerikan Pazarında (Kaçakçılar Pazarı) öğlen saatlerinden itibaren elektrik kesintisi yaşanıyor. Kurban Bayramı arefesinde yaşanan elektrik kesintilerinin işlerini olumsuz yönde etkilediğini belirten esnaf, kesintilerin kendilerini mağdur ettiğini söylediler.

Pasajlarda esnaf olan Hüseyin Aslan, öğlen saatlerinden itibaren kesilen elektriğin akşama kadar gelmediğini söyledi. Aslan, "Bayram arefesinde elektrik kesintileri bizi mağdur ediyor. Bir haftadan beridir bu sorun var. Bugün çarşı merkezine sadece yarım saat elektrik verilmiş. Elektrik firmasını arıyoruz net bir cevap alamıyoruz. Kesintiler son iki haftadır giderek arttı." dedi.

Elektrik kesintilerinin esnafı mağdur ettiğini söyleyen pasaj esnafından Mehmet Beşir Ayaz ise "Sabahtan beri elektriğimiz yok. Kesintiler bayram arifesinde rızkımıza da mani oluyor. Aldığımız tüm malzemeler bozuldu. Kesintiler nedeniyle esnaf büyük mağduriyet yaşıyor." ifadelerini kullandı.

Nusaybin Amerikan Pazarında esnaflık yapan Diyadin Alp da elektrik kesintilerinden dolayı esnafın bazen yarım gün iş yerlerini kapatmak zorunda kaldığını ileri sürdü.

Nusaybin'de 134 gün süren sokağa çıkma yasağından sonra henüz toparlanamadıklarını dile getiren Alp, "Bazı esnaflarımız elektrik kesintilerinden dolayı iş yerlerini doğru dürüst açamıyor. Büyük mağduriyet yaşıyoruz. Nusaybin esnafı olarak sayın valimize ve kaymakamımıza sesleniyoruz, bu özel elektrik firması halkı ve esnafı perişan etti. Sizden isteğimiz bu işe bir çare bulmanızdır. Yetkililerin bu işe el atmasını istiyoruz." şeklinde konuştu. (Cihat Şayık-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir