• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
 Ağrı`da Kutlu Doğum Hazırlıkları Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

AĞRI - Peygamber Sevdalıları Platformu`nun her ilde düzenlediği, Peygamber Efendimizin (S.A.S.) nurlu doğumu nedeni ile gerçekleştirilen Kutlu Doğum programı için Ağrı`da da çalışmalara başlandı. Mustazaf Der Ağrı Şubesi Kutlu Doğum etkinlikleri için çalışmalarına start verdi.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ağrı Peygamber Sevdalıları Platformu Tertip Komitesi Başkanı M. Arif Yılmaz, Kutlu Doğum ayının yaklaşması ile kendilerini ve kutlu doğum ayını heyecanla bekleyen tüm Ağrılıları tatlı bir heyecanın sardığını söyledi.

"Her yıl düzenlediğimiz kutlu doğum etkinliğini bu yıl daha kapsamlı, daha geniş bir şekilde yapmayı planlıyoruz." diyen Yılmaz, "Bu yıl düzenleyeceğimiz Kutlu Doğum ayı çerçevesinde KDSS (kutlu doğum siyer sınavı) ve Hz. Muhammed (S.A.S.) efendimize milyar salavat kampanyası ve çeşitli yarışma ve etkinlikler düzenleneceğiz." dedi.

Kutlu doğum etkinlikleri kapsamında 14 Nisan cumartesi günü yapılacak olan KDSS (kutlu doğum siyer sınavı) hakkında bilgi veren Yılmaz şöyle konuştu "Bu kampanya ile gayemiz insanları Hz. Peygamber efendimizin hayatını öğrenmeye teşvik etmek ve Efendimiz Hz. Muhammed`in hayatını insanların benimseyip hayatlarına nakşetmeleri için böyle bir sınav düzenliyoruz."

Kutlu Doğum Siyer Sınavının 14 Nisan cumartesi günü olduğunu, sınav müracaatlarının ise 7 Nisan cumartesi günü sona ereceğini ifade eden Yılmaz, Sınav saatinin ve yerinin sınav giriş kartları ile birlikte sınava müracaat eden kişilere söyleneceğini söyledi.

Sınava girişin ücretsiz olduğunu belirten Yılmaz sınavın iki kategoride olduğunu belirterek 1. kategoride ilköğretim (15 yaşından küçükler) çağındakilerin gireceğini belirtirken kaynak kitap olarak ise Abdulkadir TURAN`ın Peygamberimi tanıyorum adlı kitabını tavsiye ettiklerini söyledi.

Yılmaz, 2. Kategoride yetişkinlerin (15 yaş ve üstü) yarışacağını ve yarışmacıların, kaynak kitap olarak ise Kazım Ağçakaya`nın Siyer-i Nebi Hz. Muhammed (S.A.V) adlı kitabından çalışmaları gerektiğini belirtti.

Yılmaz, "Sınav başvuruları ve kitap temini için Mustazaf-Der Ağrı şubesine müracaat edilebilir ve ayrıca 0472 216 11 60 ve 0546 594 22 55 telefon numaralarından gerekli açıklamaları alabilirler." dedi.

"Peygamber efendimiz Hz. Muhammed`e (A.S.) milyar salavat kampanyası ile her an Resulullah`ı akılda tutmayı, attığımız her adımda örnek yaşantısını düşünmeyi hedefliyoruz" diyen Yılmaz, "Bu kampanya çerçevesinde milyarlarca salavat, yasin ve hatim teslim etmek istiyoruz." dedi.

Bu kampanyalar ile halkı da Kutlu Doğum etkinliğine dahil etmek istediklerini ve halkın sadece seyirci kalmamasını temenni ettiklerini ifade eden Yılmaz, "İsteyen kardeşlerimiz bize ulaşıp salavat, hatim ve yasin suresi sayı ile alabilirler veya çektiği salavatları, bitirdikleri hatim sayılarını ve yasin surelerini sayı olarak bize teslim edebilirler ve bizde programda bu sayıları anons ederiz. Kardeşlerimiz bize 0536 415 63 20 ve 0546 561 10 69 no`lu telefonlardan ulaşabilirler." İfadelerini kullandı.

KDSS (Kutlu Doğum siyer sınavı) afişlerini daha önceden şehrin birçok noktasına astıklarını ve önümüzdeki günlerde ise Hz. Muhammed (S.A.S) Efendimize Milyar Salavat afişlerini asacaklarını dile getiren Yılmaz, "Nisan ayının Resulullah`ın Doğum ayı olması nedeniyle halkımızın bilincinde sürekli yer etmesi lazım. Bu nedenle de esnaflardan iş yerlerine de afiş ve pankart inşaallah asacağız. Bu konuda bir ay boyunca işyerlerinde Hz. Resulullah ile ilgili afiş ve pankartların asılmasını isteyen vatandaşlarımız 0532 654 54 15 nolu telefondan bize ulaşıp afiş ve pankart isteyebilirler." dedi.

Yılmaz, "Nisan ayı içerisinde Ağrı ve ilçelerinde toplamda 5 Kutlu Doğum etkinliği düzenleyeceklerini ifade ederek. İnşaallah bu yıl yapılacak olan kutlu doğum çalışmaları ve yapacağımız kutlu doğum etkinlikleri hayırlara vesile olur." İfadelerini kullandı.
 
M.Emin Mağlay - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir