• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Haberimiz Umut Kapısını Harekete Geçirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Merkez Sur ilçesinde ikamet eden ve tek gözlü odalarda yaşamlarını sürdüren aileleriyle ilgili yaptığımız "Diyarbakır`da Yürek Burkan Hayatlar" başlıklı haberimiz, Diyarbakır`da faaliyet yürüten Umut Kapısı Gıda Bankası Derneğini harekete geçirdi. Umut Kapısı Gıda Bankası, Ataş ve Binen ailelerine ev eşyası ve gıda yardımında bulundu.
 
Melek Hanımın Ev Eşyası Tamam
Diyarbakır Merkez Sur ilçesi Ziya Gökalp Mahallesi Yeşil Sokaktaki 6 nolu evin bir odasında küçük yaşlardaki iki çocuğuyla hayatlarını sürdüren Melek Ataş`ın bir halısında başka bir eşyası yoktu. Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası, Ataş ailesine buzdolabı, çamaşır makinesi, Koltuk takımı, 1 takım yorgan, 3 adet battaniye, 2 tane divan yastık, bir çaydanlık, su ve cay bardakları, tabak çanak, kaşık, elbise ve 1 koli gıda paketi verdi.
 
Yapılan yardımlar üzerine gözyaşlarına hâkim olamayan Melek Hanım, çok zor günler geçirdiğini, annesi ve komşularının yardımlarıyla hayatta kaldıklarını söyledi. Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası yetkililerine teşekkür eden Melek Hanım, kendilerine yardım edenlere duacı olacağını sözlerine ekledi.
 
Pirozhan Nine`den Dua
Diyarbakır Merkez Sur ilçesi Melikahmet Mahallesi Azizoğlu Sokaktaki 42 nolu tek gözlü derme çatma evde ikamet Pirozhan Binen Nineye de yardımlar yapıldı. 58 yaşında olan Pirozhan Ninenin Yakup ile Ayşe Âmine isminde iki çocuğu var. Eşi yaklaşık 20 yıl önce vefat etmiş. Yakup, psikolojik sorunlar nedeniyle çalışamıyor, Ayşe Âmine ise lise öğrencisi. Pirozhan Nine, 6 ameliyat geçirmiş ve hiçbir gelirini yok. Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası, Pirozhan Nineye 3 adet battaniye, 4 yastık, 2 adet kilim, bir adet döşek, 2 tane koltuk ve bir gıda kolisi verdi.
 
Yapılan yardımlar üzerine dua ederek açıklamalarda bulunan Pirozhan Nine, Kürtçe olarak "Âlemlerin Rabbi olan Allah, hem bu dünya da hem de ahrette işlerini rast getirsin. Allah onları kaza ve belalardan muhafaza etsin. Kim sebep olmuşsa Âlemlerin Rabbi rütbesini yükseltsin" dedi.
 
Tek odalı evinin çökme tehlikesinin bulunduğunu ifade eden Pirozhan Nine, yetkilerinden bu konuda yardım beklediğini söyledi.
 
Mağdur Olmuş Herkese Yardım Etmek İstiyoruz, Ama…
Diyarbakır Umut Kapısı yetkilileri ise kendilerinin de tespit ettikleri çok sayıda acil olarak yardıma muhtaç aile bulunduğunu, ancak imkânları çerçevesinde yardım yaptıklarını söylediler. Tüm mağdur olmuş ailelere yardım etmek istediklerini belirten dernek yetkilileri, hayırsevere seslenerek: "Gelin birlikle bu biçare insanlarımıza yardım edelim, bir nebze de olsa sıkıntılarını giderelim" dedi.
(M. Salih Keskin - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir