• DOLAR 32.534
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2488.226
  • ...
`Depremden Daha Güçlü Bir Üniversite Olarak Çıktık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu, Araştırmacı Doç. Dr. Muhammet Aruçi, Öğrenci Konseyi Baş Danışmanı Nurullah Geylani ve YYÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Murat Çakar`ı makamında kabul etti. Rektör Prof. Dr. Peyami Battal burada yaptığı konuşmada depremden daha güçlü bir üniversite olarak çıktıklarını kaydetti.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal`ı ziyarette konuşan Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu il il öğrenci konseyi sorumlularını ziyaret edip sorunları yerinde tespit etmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Bulunduğumuzun yerin hakkını vermeye çalışıyoruz." dedi.

Cidde`den 4 Tır Yardım
Araştırmacı Doç. Dr. Muhammet Aruçi ise Van`da ilk ziyaretlerini üniversiteye gerçekleştirdiklerini belirtti. Depremden etkilenen üniversiteye Türkiye Öğrenci Konseyi ile ortaklaşa Uluslararası İslami Yardımlaşma Heyeti`nin Suudi Arabistan`ın Cidde kentinden gönderdiği yardımları üniversiteye hibe etmek istediklerini söyleyen Doç. Dr. Aruçi, "4 tır yardım getirdik. İnşallah başka ihtiyaçları da yardım olarak getireceğiz" diye konuştu.


"Üniversite Çok Daha Güzel Olacak"
Rektör Prof. Dr. Peyami Battal ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yardımlarınız için teşekkür ediyoruz. Biz yaşanan depremden Allah`ın izniyle daha güçlü olarak çıktık. Gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah üniversitemiz çok daha güzel bir yer olacak" dedi.

Yaklaşık bir saat süren sohbetin ardından gelen misafirler üniversiteden ayrıldı.
(Fikret Özkan - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir