• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Matematik Olimpiyatları`nda 5 madalya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL

İstanbul Lisesi öğrencileri, Brezilya'da düzenlenen ve 12 ülkeden 600'den fazla öğrencinin katıldığı "58. Uluslararası Matematik Olimpiyatları"ndan 5 madalya ile döndü.

TÜBİTAK Matematik Olimpiyat Milli Takımında yer alan İstanbul Lisesi öğrencileri kazandıkları madalya sayısıyla devlet liseleri arasında bir ilke imza attı. Okul Müdürü Hikmet Konar, lise olarak olimpiyatlarda büyük başarı elde ettiklerini söyledi.

Öğrencilerimiz Bu Başarıyı Elde Ederken Kendi Özel Hayatlarından Feragat Ettiler

Bu başarıların arkasında öğrencilerinin büyük emeği, okulun yarışmalara hazırlanan öğrencilere yönelik yaptığı çalışmalar ve organizasyonların yattığını belirten Konar, şöyle konuştu:

"İlk kez bir devlet okulundan, kendi şartlarımızda, il milli eğitim müdürlüğümüzün bize verdiği destekler ve öğretmen arkadaşlarımızın yoğun gayretleri neticesinde ciddi bir başarı elde ettik. Öğrencilerimiz ciddi bir başarı elde ettiler. Bu başarı kolay elde edilmiyor. Ciddi çalışmak, disiplin gerektiriyor. Öğrencilerimiz bu başarıyı elde ederken kendi özel hayatlarından feragat ettiler. Cumartesi-pazar, okul saatleri dışında çalışarak bu başarıyı elde ettiler."


AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir