• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- 08 Mart 2012 Perşembe Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.Com; `"Batılılaşma Adına Yapılan Dayatmalardan Vazgeçilsin"`
Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Şafi Özperk, eğitimde fırsat eşitliği hakkını kullanma, kamudan hizmet alma ve eşit şartlarda hizmet sunma, toplumsal ve siyasal hayata katılım gibi konularda yapılan tartışmaların nedeninin batılılaşma adına kendi insanımıza yapılan dayatmalardan kaynaklandığını kaydetti.

"Fabrikamız Üretim Kapasitemizi Kaldırmıyor"
BATSO Stratejik Plan çerçevesinde üretici firma ziyaretleri kapsamında Batman`da duşakabin, küvet ve jakuzi üretimi yapan Sieva Banyo`yu ziyaret etti.

Batman Gazetesi; `MÜSİAD Sorunları Bakan`a Sunacak`
Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi Yönetim kurulu Üyeleri, MÜSİAD`ın Bursa`da gerçekleştirdiği 76. Genel İdare Kurulu Toplantısında, Batman`ın ve işverenlerin çalışma ve sosyal güvenlik ile ilgili yaşadığı sorunları rapor halinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik`e elden teslim edecek.

`Nezir Nasıroğlu`ndan Örnek Davranış`
Batman eski Milletvekili Nezir Nasıroğlu, İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Derneği tarafından, tespit edilen uyuşturucu kullanan 45 gencin tedavi masraflarını karşıladı.

Batman Postası; `Sağlık Hakkına Sahip Çıkmaya Çağırdılar`
Batman`da 8 oda ve STK`dan oluşan sağlıkçılar ortak basın açıklaması yaparak, vatandaşın anayasal bir hakkı olan Sağlık Hakkının gasp edildiğini belirterek, halkı sağlık hakkına sahip çıkmaya çağırdılar.

`Öğrencilere Çanakkale Sergisi`
Batman Emniyeti "Bizi Biz Yapan Tarih ile Gençleri Buluşturmak" adlı sloganıyla Yeni Kültür Merkezinde Çanakkale sergisi açıldı.

Batman Barış Gazetesi; `Kış En Çok Onları Etkiledi`
Kozluk ilçesindeki çobanlar, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin önemli geçim kaynağı oluşturan hayvancılıkta kış mevsiminde yaşanan zorlukları anlattılar.

`Akrepler Hasta Taşıdı`
Çatışmalarda ve toplumsal olaylara müdahalede görmeye alıştığımız zırhlı Özel harekat Aracı(Akrep) bu kez hasta taşıdı.

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Yatırımcı İçin 1,5 Milyon Metrekare Arsa Hazır`
Yatırımcılara 1,5 milyon metrekare hazine arsasını yatırımcılara 30 veya 49 yıllığına kiraya verileceğini belirten Batman Defterdarı Hasan Koca, kira geliri olanların beyanname vermeleri halinde vergi indirimi uygulanacağı kaydetti.

"Temel Değerlerimiz Dejenere Oluyor"
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Kara, hayati öneme sahip temel değerlerin dejenere olduğunu belirterek, inançları gereği başörtüsü kullanan kadınların, başörtüsü nedeniyle uğradıkları baskı ve tacizlerin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Batman Pusula Gazetesi; `Vatandaş Sağlık Hakkına Sahip Çıkmalı`
Batman`da 8 oda ve STK`dan oluşan sağlıkçılar, ortak basın açıklaması yaptı. Sağlık hakkının anayasal bir hak olduğunu ve vatandaşın gasp edilen sağlık hakkına sahip çıkmaya çağırdı.

Batman Doğuş Gazetesi; `Fabrikamız Üretim Kapasitemizi Kaldırmıyor`
BATSO Stratejik Plan çerçevesinde üretici firma ziyaretleri kapsamında Batman da duşakabin, küvet ve jakuzi üretimi yapan Sieva Banyo yu ziyaret etti.

Batman Umut Gazetesi; `Uyuşturucu kullanımına dikkat çekildi`
AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, geçtiğimiz hafta sonu temaslarda bulunduğu Batman`da mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Toplantıda dile getirilen en önemli sorun olarak gençler arasında artış göstermeye başlayan madde bağımlılığı ve park ile okul önlerinde yapılan uyuşturucu satışı oldu.

Batman Medya Gazetesi; `Esnafın Elektrik İsyanı`
Çarşı mahallesindeki esnaflar, son zamanlarda artan elektrik kesintilerine tepki gösterdi. Son bir aydır günde ancak 2 saat elektrik alabildiklerini belirten çarşı esnafları, onarım için gelen DEDAŞ arıza ekiplerine tepki gösterdi.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Şehrin yarısı yeşil kartlı!`
Batman Tabipler Odası, `sağlıkta dönüşüm programı`na tepki gösterdi. Oda, "Büyük bir oranda yeşil kartlar iptal edilecek, aileler ve 18 yaş üzerindeki tüm bireylerden Genel Sağlık Sigortası primlerinin kendileri tarafından ödenmesi istenecektir. Bu da beraberinde on binlerce insanımızın ilaca ulaşamaması ve ölüme terk edilmesi anlamına gelmektedir" dedi.
 
Veysi Rüzgar-İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir