• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
Anne ve Engelli Oğlunun Yaşam Mücadelesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Çaylar Yeni Mahalle`de ikamet eden anne Seher Evren (64) ile zihinsel engelli oğlu Şükrü Kurhan (42) kapısı, penceresi, elektriği, suyu, tuvaleti ve banyosu olmayan evde yaşam mücadelesi veriyor.
 
Adeta çöplük haline gelen evde oğlu, kedi ve köpeklerle, anne Seher Evren ise yarısı kırık seyyar ağaç merdivenden çıkılan çatı arasında yatıyor. Kocası yıllar önce ölen ve kızını evlendiren Seher Evren, 5 yıldır çok kötü şartlarda oğlu ile birlikte kalıyor. Aileye zaman zaman komşuları sıcak yemek ve kuru gıda vererek destek olmaya çalışıyor. Anne bazen ısınmak için gündüzleri komşulara gittiğinde oğlu çatı katında bir başına kedi ve köpeklerle soğukta vakit geçiriyor.
 
Seher Evren, evini gösterirken zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Geçtiğimiz günlerde binanın arkasındaki dağlık alandan kopan bir kaya kütlesinin evlerine çarptığını ve hasar verdiğini anlatan Evren, şimdi de yeni bir kaya kütlesinin yuvarlanıp evi yıkmasından korktuğunu kaydetti. Çok üşüdüklerini ve soğuktan uyuyamadıklarını dile getiren Evren, yardım çağrısında bulundu.
 
Oğlunun, ortaokul mezunu olduğunu, askere gittiğini, ancak sevdiği kızı alamadığı için hastalandığını belirten anne, oğlunun tedavi edildiği taktirde iyileşebileceğini söyledi.
 
Dokurcun Beldesi Merkez Mahallesi Muhtarı Ruhi Tosun, aileye öncülük edecek bir yakınlarının bulunmadığını söyledi. Yeşilkart sahibi Şükrü Kurhan’ı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne götürdüklerini, tedavi için İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildiğini anlattı. Evin tamiri ve bakımı için belediye ve kaymakamlığa müracaat ettiklerini ifade eden Tosun, fakat bir netice alamadıklarını, Akyazı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı`ndan 3 ayda bir 100 lira verildiğini dile getirdi. Tosun, aileye ev yapılması için arsalarının olduğunu, başlarını sokmaları için küçük bir prefabrike yapının bile yeterli olacağını kaydetti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir