• DOLAR 32.56
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2440.142
  • ...
Ahmed-i Hani Kültür Sanat ve Turizm Festivali başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın katılımıyla bu yıl ilki düzenlenen Ahmed-i Hani Kültür Sanat ve Turizm Festivali başladı.

Cuma namazının ardından verilen yemekle başlayan Ahmed-i Hani Kültür Sanat ve Turizm Festivali 6 Ağustos'a kadar sürecek.

Festivale; Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfiye Selva Çam, Ağrı Valisi Süleyman Elban, Iğdır Valisi Enver Ünlü, Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, bölgedeki ilçelerin belediye başkanları ve çok sayıda siyasetçi ve yazar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Merkez Camii İmamı M. Reşit Geçit Kürtçe kaside okudu.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın konuşmalar yaptığı festivalde Ahmed-i Hani Müzesi ve Geleneksel Doğubayazıt Evi"nin açılışı da yapıldı.

3 gün sürecek olan festivalde, Ahmed-i Hani'nin hayatı ilmi çalışmaları yazar ve ünlü isimlerce anlatılacak. Nuh'un Gemisi izinin bulunması ile alakalı hazırlanan belgesel ilk defa Doğubayazıt'ta izlenecek.

Ayrıca festival boyunca yarışmaların yanı sıra çocuk ve gençler için Doğubayazıt'ın farklı noktalarında oyun parkları kurulacak. Pazar günü son bulacak olan festivalde final olarak Grup Tillo'nun konser vereceği belirtildi. (Mutlu Zeren -İLKHA) 































Bu haberler de ilginizi çekebilir