• DOLAR 32.518
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2438.81
  • ...
81 Bin Ton Kar Şehir Dışına Taşındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Bingöl`de etkili olan kar yağışının ardından Belediye ekipleri, cadde ve sokaklarda biriken karları temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Şehir merkezinde biriken karları toparlayıp il dışına nakleden ekipler, tüm mahallelerde yol açma genişletme ve kar toplama çalışmalarına devam ediyor.

Yaklaşık 2 aydır devam eden kar yağışı ile birlikte belediye ekipleri ana cadde ve sokaklardaki karı temizleyerek şehir dışına taşıyor. Etkili olan kar yağışı ile birlikte karla mücadele çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Bingöl Belediyesi, 45 günde 9 kamyonla 4 bin 50 sefer yaparak 81 bin ton karı şehir dışına taşıdı. 9 Kamyon ile kar taşıma işlemlerinin devam ettiği çalışmalarda 1 araç günlük 15 km`lik yol ağında en az 10 sefer yapıyor.

Bingöl Belediyesi 4 greyder, 4 kepçe, 5 adet damperli kamyon ile şehirde çalışan ve yakıtı da belediye tarafından karşılanan 5 kepçe, 5 adet damperli kamyon ve DSİ`den 1 greyder olmak üzere 24 araç ve 75 personel ile şehir içerisinde kapalı olan yol ve kaldırımları açmak için çalışmalarına devam ediyor. Belediye ekipleri, ellerindeki kar kürekleri ile cadde kenarlarındaki kaldırımlarda biriken karları temizliyor. İş makinelerinin hazır bulunduğu çalışmalarda biriken karlar araçlarla şehir dışına götürülüyor.

Ekiplerin gece gündüz çalışması devam ederken, 15 km`lik yol ağında karlar kamyonlarla şehir dışına taşındı. Toplamda 24 araçla kar temizleme çalışmalarını sürdüren Bingöl Belediyesi 45 günde 9 kamyonla 4 bin 50 seferle 60 bin 750 km yol kat ederek 81 bin ton karı şehir dışına taşıdı. Kar temizleme ve taşıma işlemleri aralıksız devam ediyor.

Ali Yıldırım-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir