• DOLAR 32.47
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2434.753
  • ...
İhaleye Fesat Operasyonu: Biri Albay 10 Kişi Tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde emniyet ekiplerince gerçekleştirilen ihaleye fesat operasyonunda, Akçay 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığınca düzenlenen 10 ihaleye fesat karıştırıldığının tespit edilmesi üzerine, Şırnak merkez, Kumçatı, Kasrik, Akçay Beldeleri ve Cizre ilçesinde çeşitli firmaların sahibi ve yöneticisi konumunda olan 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

 

İhaleye fesat karıştırdıkları ve askeri görevlilere menfaat sağladıkları öne sürülen şüpheli şahıslar, alınan ifadelerinin ardından Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

 

Soruşturma kapsamında, aralarında 1 albay, 1 binbaşı, 1 yüzbaşı, 1 teğmen ve 4 astsubayın bulunduğu 8 muvazzaf askeri görevli de, şüpheli olarak ifade vermek üzere Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığına çağırıldı.

 

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadesi alınan şahıslardan 9`u sivil, biri albay, biri de binbaşı rütbesinde olmak üzere toplam 11 şüpheli mahkemeye sevk edildi. Şırnak Sulh Ceza Mahkemesince yapılan sorgulama neticesinde biri albay, dokuzu da sivil olmak üzere toplam 10 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Abit Dündar-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir